Мало хто знає: в чому різниця між джелато і морозивом

Їжа
541
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

яка різниця між джелато та морозиво
Колаж Hochu.ua / Яка різниця між цими двома десертами

Морозиво vs Джелато: що краще

Літо для гурманів означає сезонні продукти та прохолодні солодощі. Ми розповідали, як принести додому черешню без черв’яків. Тепер розповідаємо цікаві факти про морозиво та джелато, про які мало хто знає.

Обидва десерти дарують прохолоду та насолоду, але чи знаєте ви, чим вони відрізняються? Детально розповідаємо разом із marieclaire.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Походження десерту

  • Історія морозива сягає стародавнього Китаю, де імператор Тан Шан ласував замороженою сумішшю з молока, борошна та льоду. Згодом рецепт еволюціонував, додаючи фрукти, мед та інші інгредієнти.

  • Коріння джелато сягає Італії, де воно з'явилося у 17 столітті. Деякі вважають його родом з Сицилії, інші - з Флоренції.

Метод приготування

Для морозива інгредієнти (молоко, вершки, цукор, ароматизатори) збиваються з повітрям, щоб отримати пишну та м'яку текстуру. Компоненти для джелато збиваються з меншою кількістю повітря, що робить джелато щільнішим та інтенсивнішим на смак.

Основні відмінності:

  • Морозиво зазвичай містить більше вершків, ніж джелато, що робить його жирнішим (до 20%). Джелато ж містить 4-9% жиру.

  • Морозиво має вищу пористість, завдяки чому воно легше та пухкіше. Джелато щільніше через меншу кількість повітря.

  • Джелато, як правило, солодше за морозиво, адже в ньому більше цукру.

  • Морозиво подається холодним (-15°C), а джелато - трохи теплішим (-6°C), щоб краще розкрити смак.

  • Морозиво має вершковий смак з різними ароматизаторами. Джелато ж більш інтенсивне, завдяки меншій кількості повітря та більшій концентрації інгредієнтів.

Саме тому морозиво ідеально підходить для любителів холодної, солодкої та пишної текстури. Джелато ж - чудовий вибір для тих, хто шукає більш інтенсивного смаку, щільної текстури та меншої жирності.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Отже, при виборі літнього десерту, зважайте на переваги кожного. Також ми розповідали, як вдома перевірити ковбасу на якість.