Якщо виходить несмачно: Клопотенко поділився лайфхаками приготування їжі у фритюрі

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як смачно приготувати вдома нагетси у духовці . Загалом же цю страву, як і безліч інших, готують у фритюрі.

Це не складно, але вимагає певних знань та навичок. Порадами зі смаження у фритюрі поділився відомий ресторатор та кухар Євген Клопотенко у своєму телеграм-каналі .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кількість олії

Для забезпечення рівномірного приготування їжа повинна бути повністю занурена в олію. З цим і треба визначати кількість олії. Залежно від розміру каструлі, сотейника чи сковороди зазвичай використовується від 500 мл до 3 літрів олії

Підтримання температури

Слідкуйте, щоб олія не диміла та не закипала. Коли вона нагріється, оптимально знизити вогонь та підтримувати цільову для вашого продукту температуру. В ідеалі при цьому використовувати термометр

Порції

Смажити їжу у фритюрі краще в невеликих кількостях. Це пов’язано з тим, що їжа завжди холодніша за олію, тому велика кількість їжі після додавання знизить температуру смаження. При низьких температурах продукт намокне та просочиться олією. Щоб цього не сталося, краще смажити не дуже великими порціями та між партіями давати олії час нагрітися.

Правильний інвентар

Для перевертання їжі в олії краще використовувати щось округле (наприклад, ложку або щипці). Гострий посуд, такий як виделка, може проткнути поверхню та спричинити витікання вологи в олію. Ще й зайвий жир потрапить у страву.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З цими порадами смажити у фритюрі буде легко. Не забувайте викладати їжу на паперові рушники - вони всотають зайву олію. Це ж правило стосується звичайного смаження на сковороді, наприклад, ароматних дерунів .