Ви могли про це не знати: продукти, які заборонено заморожувати

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Часто кулінари заморожують продукти - для економії часу, грошей, або щоб зберегти їх на зиму. Ми розповідали, чому варто робити це із зеленню .

Проте, як виявилось, не всі харчі можна заморожувати. Разом із novyny.live розповідаємо про продукти, які низькі температури перетворюють фактично на непотріб для нашого організму.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Майонез

Майонез - це емульсія. Його заморожування перетворить ніжну кремову текстуру на масу з грудочками.

Свіжі помідори

Приготовані помідори заморожувати можна, а от свіжі - не варто. Після розморожування вони перетворюються у незрозумілий і неприємний слиз.

Цілі яйця

Тут проти навіть фізика - під час замороження яєць їхня шкаралупа розірветься. Їх можна заморозити без шкаралупи, просто вибити у пакет для зберігання у морозилці.

Рис

Готова крупа після заморозки стане занадто м'якою. Також вона втратить свій смак.

Смажена їжа

Нам здається, що це хороша ідея, адже у магазинах часто є відділи із замороженими напівфабрикатами. Втім, на підприємствах їх заморожують спеціальним чином, а домашня заморозка зробить такі продукти "мокрими".

Макаронні вироби

Як і рис, макарони після заморозки втрачають смак та текстуру. Розморозивши пасту, ви отримаєте згусток незрозуміло чого.

Салатна зелень

Це стосується соковитої листової зелені. Шпинат, салат та дрібна зелень стане мокрою, зі слизявою текстурою.

Трави

Трави перетворюються після заморозки у липку масу, яка втратила смак та аромат. Краще висушіть трави або запечіть у духовці і зберігайте в банці з кришкою.

Соуси

Це не стосується всіх соусів. Лише підлив, які готуються з додаванням борошна чи кукурудзяного крохмалю. Також соуси, які містять яйця, не підходять.

Раніше заморожене м'ясо

Повторне заморожування продуктів – дуже погана ідея. Повторне заморожування та подальше розморожування одразу перетворить м'ясо на сухий шматок.

Молоко

Якщо у вас величезні запаси молока, яке ви не встигаєте випити чи використати, може здатись, що заморозити його - хороша ідея. Однак після розморожування його смак зміниться, а його текстура буде грудчастою.

Сметана та йогурт

Ці продукти втратять свою нормальну консистенцію після заморожування. Молочка буде в грудочки та втратить свою однорідність.

Сир

Сир за низьких температур втрачає свою текстуру. Та це і безглуздо - натуральні сири при правильному зберіганні можуть залишатися свіжими декілька місяців.

Огірки

Багатьом овочам заморозка дозволить зберегти їх смак, текстуру та характерне "хрумкотіння". Однак огірків це не стосується.

Картопля

Сира картопля після заморозки стане "зернистою", адже крохмаль змінює свою текстуру при низьких температурах. Можна заморожувати термічно оброблену картоплю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Подбайте про смак і текстуру продуктів, і виберіть оптимальне зберігання. Також ми розповідали, як правильно смажити в фритюрі .