Як вибрати якісний чай: три обов’язкові умови упаковки, які свідчать, що в пачці - не сміття

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як підсолодити каву , не використовуючи цукор. Тепер ділимось порадами з вибору якісного чаю.

Є деякі особливості упаковки, які свідчать про хорошу або погану якість напою. Далеко не завжди умови, в яких знаходиться чай, підходять для тривалого зберігання. Про деталі розповідаємо разом із Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Особливості якісної упаковки

Виробник, який продає справді гарний чай, обов’язково подбає про те, щоб у вас вдома він опинився ще смачним та зберіг свій аромат. Саме тому радять звертати увагу на упаковку чаю.

Гарне пакування обов'язково повинне мати три шари захисту. Перший — зовнішня целофанова обгортка. Другий — картонна коробка. Третій — внутрішній герметичний пакетик.

Вас повинна насторожити відсутність будь-якого з цих шарів. Кожен із них виконує свою функцію. Наприклад, зовсім не годиться чай у прозорій упаковці - під дією сонячних променів він сохне і вивітрюється.

Також необхідно пам'ятати про терміни зберігання чаю. Вони далеко не нескінченні, що для середньостатистичного покупця може виявитися сюрпризом. Зелений чай може стояти на полиці, до року, і це в кращому випадку. Чорний дещо довговічніший — він “живе” близько півтора року.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тому в гарного чаю повинен бути термін придатності на видному місці на упаковці. Також ми розповідали, як зберігати лимони , щоб вони довго не псувались.