Деталі, про які ви не знали: як правильно обирати макарони

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як обирати якісний чай . Тепер до всесвітнього дня макаронів розповідаємо те, чого ви могли не знати про цей продукт.

Хоч батьківщиною макаронів вважається Італія, в Україні макарони користуються не меншою популярністю. На полицях можна знайти продукт на будь-який смак та гаманець. Розповідаємо, що треба знати про макарони, щоб не загубитися у всьому цьому різноманітті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Склад продукту

Це основний критерій вибору. Борошно, з якого зробили макарони, визначає смакові якості продукту. Макарони роблять з такого борошна:

  • м’які сорти пшениці; такі макарони дешеві і швидко готуються

  • тверді сорти пшениці; вироби так званої групи А, вони дорожчі і корисніші, мають яскравий і насичений смак

  • цільнозернове борошно; макарони з нього низькокалорійні, корисні

Макарони за кольором

Це більше забаганка. Класичні якісні макарони мають приглушений жовтий відтінок. Для зовнішнього вигляду їх підфарбовують. Для цього використовують натуральні барвники, такі як шпинат, томат, гарбуз, морква, буряк, чорнило кальмара.

Форма макаронів

Видів макаронів за формою є безліч. Оберіть той, що подобається вам. Однак італійці, приміром, більше люблять “шершаву” форму макаронів - такі як пенне чи спіральки, а до популярних у нас спагетті нерідко ставляться холодно. І цьому є одна проста причина - на “гладенькі” макарони гірше налипає соус.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тому орієнтуйтесь на власний смак. Також ми розповідали, які продукти не варто заморожувати .