Піцайоло не розкажуть вам про це: секрети найсмачнішої піци

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно обирати макарони . Тепер ділимось секретами приготування справжньої піци. До Всесвітнього дня піцайоло розкриваємо секрети майстерності.

Деякі лайфхаки допоможуть перетворити цю страву на справжній кулінарний шедевр. Розповідаємо про них разом із Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У кожному регіоні Італії існують свої технології приготування класичної піци. Виділяють римську, неаполітанську, лігурійську, панцеротті та інші. Також мало хто знає, що у Італії піца захищена законом. Страва не може бути більшою за 35 сантиметрів у діаметрі, і не може бути товщою за 2 сантиметри.

Використання моцарели

Це м'який сорт сиру, який легко плавиться. Завдяки йому піца виходить ніжною і соковитою, практично тане у роті. Хоча тверді сорти і дають приємний присмак, проте плавляться набагато гірше. Додають їх лише разом з моцарелою.

Приготування у печі

Для приготування справжньої піци слід використовувати піч. Саме тоді піца буде мати хрустку скоринку і м'яку серединку.

Італійське борошно

Тісто — це найважливіша складова піци. Найкраще піці пасує італійське борошно з м'яких сортів пшениці, що має ступінь помелу 00.

Доба бродіння

Рецепт тіста дуже простий: дріжджі, борошно і вода. Але для ідеальної піци тісто треба залишити дозрівати на 24-48 годин. Тоді воно буде і пишним, і ніжним.

Томатна паста

Ніякого кетчупу! У ньому є консерванти і загусники. А паста — натуральний продукт, який дає насичений смак.

Запікання начинки разом з основою

Технологій приготування піци є безліч. Але італійці сходяться на думці, що треба випікати усю піцу одразу: тоді сир більше тягнеться, а начинка буде смачнішою. Єдиний інгредієнт, який варто додавати наприкінці — зелень.

Висок температури

Температура у печі досягає позначки у 280 градусів за Цельсієм. Чим вища температура - тим менше часу потрібно страві.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Справжня піца повинна бути ніжною, але з хрусткою скоринкою; тонкою, повітряною, соковитою. Також ми розповідали, як обирати чай .