Піцайоло не розкажуть вам про це: секрети найсмачнішої піци

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно обирати макарони. Тепер ділимось секретами приготування справжньої піци. До Всесвітнього дня піцайоло розкриваємо секрети майстерності.

Деякі лайфхаки допоможуть перетворити цю страву на справжній кулінарний шедевр. Розповідаємо про них разом із Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

У кожному регіоні Італії існують свої технології приготування класичної піци. Виділяють римську, неаполітанську, лігурійську, панцеротті та інші. Також мало хто знає, що у Італії піца захищена законом. Страва не може бути більшою за 35 сантиметрів у діаметрі, і не може бути товщою за 2 сантиметри.

Використання моцарели

Це м'який сорт сиру, який легко плавиться. Завдяки йому піца виходить ніжною і соковитою, практично тане у роті. Хоча тверді сорти і дають приємний присмак, проте плавляться набагато гірше. Додають їх лише разом з моцарелою.

Приготування у печі

Для приготування справжньої піци слід використовувати піч. Саме тоді піца буде мати хрустку скоринку і м'яку серединку.

Італійське борошно

Тісто — це найважливіша складова піци. Найкраще піці пасує італійське борошно з м'яких сортів пшениці, що має ступінь помелу 00.

Доба бродіння

Рецепт тіста дуже простий: дріжджі, борошно і вода. Але для ідеальної піци тісто треба залишити дозрівати на 24-48 годин. Тоді воно буде і пишним, і ніжним.

Томатна паста

Ніякого кетчупу! У ньому є консерванти і загусники. А паста — натуральний продукт, який дає насичений смак.

Запікання начинки разом з основою

Технологій приготування піци є безліч. Але італійці сходяться на думці, що треба випікати усю піцу одразу: тоді сир більше тягнеться, а начинка буде смачнішою. Єдиний інгредієнт, який варто додавати наприкінці — зелень.

Висок температури

Температура у печі досягає позначки у 280 градусів за Цельсієм. Чим вища температура - тим менше часу потрібно страві.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Справжня піца повинна бути ніжною, але з хрусткою скоринкою; тонкою, повітряною, соковитою. Також ми розповідали, як обирати чай.