Мало хто знає: як правильно варити пельмені

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, що додати у панірування для котлет, щоб вийшло дуже смачно. Тепер ділимось порадами щодо такого простого процесу, як варіння пельменів

Здавалося б, що зварити пельмені може навіть першокласник. Але це не зовсім так - ця страва має свої тонкощі, і їх варто знати, якщо хочеться смачно пообідати чи повечеряти. Про них розповіли на Pixelinform .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перше правило, мабуть, знають усі. Воно полягає у тому, що опускати пельмені у воду потрібно тільки тоді, коли рідина закипіла. Відразу після пельмені у каструлі слід обережно перемішати.

Доки пельмені не спливуть, вогонь має бути включений на максимум. Можна і прискорити закипання, для цього варто накрити каструлю кришкою. Однак зверніть увагу - коли вода досягне температури кипіння, кришку відразу треба прибирати.

Також коли вода закипить, потужність полум’я варто зменшити до половини. Залишилось лише потримати пельмені на плиті ще в середньому 5 хвилин після закипання. Потім можна сміливо знімати каструлю з вогню.

Після цього пельмені найчастіше виловлюють з каструлі шумівкою. Натомість пропонуємо спробувати відкинути пельмені на друшляк.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Друшляк слід кілька разів енергійно струсити. Це прибере всю зайву воду з пельменів. Рідина не завадить соусам і маслу перемішатися з пельменями. Також ми ділились секретами з приготування піци .