Зверніть увагу на колір: як обрати сало для засолювання

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як засолити сало зі спеціями . Тепер ділимось порадами щодо вибору правильного шматка і класичного засолювання.

Сало – це і закуска, і ситне перекушування, яке готується за хвилину. Найкращий спосіб зберегти сало – це засолити його. Але не кожен шматок сала в такій обробці буде смачним. Разом із Pixelinform розповідаємо, як обрати правильне сало для засолювання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як обирати сало

Оптимальний шматок для засолювання – це той, який має 3-6 см товщини. Якщо такий шматочок має прожилки з м’яса, то колір у них повинен бути природний, рожевуватий, але у жодному випадку не коричневий.

Саме сало має бути білим або мати легенький рожевий відтінок. Ще одна ознака якісного продукту - сліди підпалин на шкірці. Сало, що відповідає всім цим критеріям, після засолювання буде смачним та ніжним.

Як засолити сало

Перш за все, шматочки промиваємо в холодній воді та висушуємо на паперовому рушнику. Робимо на салі надрізи з інтервалом 4-6 см.

Подрібнюємо часник ножем або будь-яким іншим зручним способом. Змішуємо його з чорним перцем та великою сіллю.

Отриманою сумішшю натираємо шматок і на 3-4 години залишаємо його при кімнатній температурі. Потім сало загортаємо у пергамент і в один шар фольги, після чого можна прибирати в морозилку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сало виходить дуже смачне, за умови, що ви взяли вдалий шматочок. Також ми розповідали, як варити буряк , щоб він не втратив колір.