Хитрий спосіб: як зварити буряк, щоб він залишився рубіновим

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно варити пельмені . Тепер ділимось порадами з приготування буряка.

Приготувати буряк добре не так вже й просто. Просто зварити його - не завжди достатньо. Якщо зробити це неправильно овоч втратить і насичений смак, і колір, який потрібен для багатьох страв. Про це розповіли на ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Є один важливий секрет багатьох кулінарів. Завдяки йому овочі при термічній обробці ніколи не втратять свій яскравий колір. Цей спосіб буде корисний не лише для буряка - його можна використовувати і для варіння інших яскравих овочів, таких як морква або гарбуз.

Як варити буряк, щоб він не втратив колір

Щоб пояснити це, слід торкнутися хімії. Бетанін – це речовина, яка розпадається при варінні овочів. Саме через це зникає гарний яскравий колір у буряків і не лише у них. Тоді замість гарного бурякового кольору овоч стає блідим і неапетитним.

Щоб яскраві овочі виглядали красиво, у воду слід додати невелику кількість цукру. Достатньо буде однієї чайної ложки або 1,5-2 кубики, якщо це рафінад.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так буряки після приготування виглядатимуть дуже апетитно та яскраво. Але можна і не додавати цукор - для цієї ж цілі можна покласти трохи лимонної кислоти або яблучного оцту. Також ми розповідали, як перевірити на справжність вершкове масло.