Італійці вас проклянуть: чому насправді не можна ламати спагеті

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які продукти не варто додавати в піцу. Тепер ділимось порадами щодо варіння спагетті.

Видів італійської пасти існує безліч. Одні з найпопулярніших у наших широтах - спагетті. І зачасту всі знають, що спагеті не можна ламати перед варінням. Але часто цю умову приготування ігнорують. І дарма, пише Ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому італійці забороняють ламати спагеті перед варінням

Через довжину спагеті не можна просто кинути у воду і забути. Продукт доводиться поступово й акуратно опускати в киплячу воду. Через це макарони перед варінням нерідко розламують. Однак італійці, які знають про пасту все, так ніколи не роблять і нікому не радять.

Перш за все, незрозуміло, навіщо купувати спагеті, а потім фактично перетворювати їх на вермішель. Якщо ви хочете вермішель, можна купити готову.

Також традиційно спагеті їдять, використовуючи ложку і виделку. Виделка потрібна для того, щоб намотувати продукт, а ложка — щоб соус не капав із кінчиків спагеті. Якщо продукт поламати, вже не вийде хвацько накрутити його на виделку.

А ще в Італії існує зі спагеті пов’язані маса повір'їв і народних прикмет. Італійці впевнені у тому, що випадково зламані спагеті можуть накликати нещастя на домочадців. Якщо ж довгі спагеті перед варінням зламали навмисне, ті, хто це зробив, намагаються наврочити людей, для яких готується страва.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Звісно, вам вирішувати, як варити макарони, та кажуть, що їжа смачніша, якщо вона приготована так, як це для неї було задумано. Також ми розповідали, як посмажити картоплю зі скоринкою.