Що не можна класти в піцу: 5 інгредієнтів, від яких плюватимуться італійці

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як готують піцу італійські піцайола. Тепер ділимось порадами щодо начинки цієї страви.

Батьківщиною піци є Італія, і, хоч зараз страву готують по всьому світу, справжньою піцою вважається саме італійська. Типи начинок, які ви знайдете там у закладах, часто сильно відрізняються від тих, що подаються у наших популярних закладах. На порталі “Главред” розповіли про п’ять компонентів, які кладуть українські піцайола, і від яких італійські плюються.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ананас

Жодна страва ніколи не поділяла любителів поїсти так, як піца з ананасами. Хоча деякі обожнюють саме таку піцу, але в Італії ви нізащо не знайдете ананаса в меню.

Курка

Курка - популярний інгредієнт у страві у всіх закладах за межами Італії. І це не упередження щодо пернатого: італійці їдять курку, але не в піці. Туди кладуть інші види м’яса, як правило, переробленого, як прошутто та салямі.

Ягня

Ще одне м'ясо, яке ви зазвичай не знайдете в італійській піці. Баранина широко використовується в грецькій кухні, як частині середземноморської, але вона точно не є основним інгредієнтом італійської кухні в цілому.

Кетчуп

Ні кетчуп, ні майонез краще не класти до піци. Як мінімум тому, що у них інше призначення - це холодні соуси. Для піци готують томатні соуси, але це точно не кетчуп.

Креветка

Італійська піца проста. Там можна замовити піцу з морепродуктами, однак креветки не є популярним інгредієнтом. Зазвичай це піца без сиру з мідіями та кальмарами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Світ піци величезний і наповнений смачними продуктами. Ми розповідали про компоненти, які, навпаки, треба додавати до піци .