Зовсім не молоко: у чому вимочити печінку перед приготуванням, щоб було нереально смачно

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, чому не варто ламати спагеті перед приготуванням. Тепер ділимось порадами щодо приготування такого популярного субпродукту, як печінка.

Багато кулінарів, готуючи печінку, вимочують її в молоці. Це роблять, щоб свиняча або яловича печінка не виявилась після приготування жорсткою та гіркою. Але мало хто знає, що необов’язково це повинно бути молоко. На Pixelinform розповіли про ще один спосіб - дешевший та простіший.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після взаємодії з молоком печінка виходить м’якою, ніжною і смачною. Однак досвідчені кулінари знають, що вимочувати печінку краще не в іншій рідині.

Річ про звичайну воду. Перш за все, продукт потрібно зачистити, позбавити плівочок. Потім нарізати його на шматочки середнього розміру, якими печінку комфортно буде смажити.

Подрібнений продукт слід скласти у глибоку миску і залити водою. Але це повинна бути не проста, а солона вода. Попереднє перебування печінки в ній зробить смак та консистенцію майбутньої страви максимально вдалими.

Крім солі, у воду можна насипати ще й трохи цукру. Це додасть балансу у смак, печінка буде набагато апетитнішою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У рідині продукт треба залишити на кілька годин. Після цього просушуємо печінку на паперових рушниках - і можна смажити. Також ми розповідали про помилки, яких припускаються під час приготування картопляного пюре .