Яку мелену каву брати, а яку краще обходити десятою дорогою: 3 секрети вдалої покупки

Кулінарні підказки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Смачна кава - радість кавомана. Більшість із тих, кому подобається смак цього напою, навіть не можуть собі уявити, як це - прожити день без смачної запашної кави.

Однак насолодитися смачним напоєм вдасться лише за умови, що ви вибрали дійсно хороший продукт - не пересмажений, не занадто гіркий і не з простроченими термінами придатності. Як взяти з полиці у магазині саме те, що треба, розповідає Ukr.Media . Є всього 3 секрети вдалої покупки - про них і поговоримо у цій статті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1. Дата обсмажування

Якщо ви думаєте, що в кави немає терміну придатності, то дуже помиляєтесь. Саме від дати обсмажування кави залежить смак майбутнього напою: занадто старі кавові зерна можуть гірчити і загалом давати неприємний післясмак.

Вважається, що найкраще заварювати каву, з моменту обсмажування якої минуло від 7 до 21 дня.

2. Спосіб обсмажування

Яку мелену каву брати, а яку краще обходити десятою дорогою: 3 секрети вдалої покупки - фото №1

Способів обсмажування кави насправді дуже-дуже багато. Від цього залежить "відтінок" майбутнього смаку напою. Так, при сильному обсмажуванні кава матиме насичений, але гіркуватий смак, а от при легкому - фруктовий, з ноткою кислинки.

Щоб обрати ідеальний саме для вас смак та спосіб обсмажування кави, потрібно спробувати різні варіанти, а далі - просто шукати найсмачніший для себе варіант!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

3. Сорт і обробка

Сортів кави також немало. Якщо не дуже в цьому розбираєтесь, краще беріть арабіку. Зазвичай вона якісніша за інші варіації.

Якщо ж говорити про обробку кавових зерен, то тут важливо знати, що кавові зерна — це кісточки ягід, дістаних із кавового дерева. А от дістаються вони по-різному: натуральним способом (за допомогою висушування ягід на сонці) або ж за допомогою водної обробки. У першому випадку ви отримаєте фруктовий присмак, без зайвої кислинки, а в другому це буде більш ароматний напій.

Ще один цікавий нюанс

Якщо заварюєте каву у джезві (турці), то краще обирайте середнє обсмажування та помел, а для кави у френч-пресі відмінно підійде темне обсмажування та грубий помел. Любителі еспресо оцінять найтемніше обсмажування і тонкий помел.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми, до речі, ділилися рецептом ідеальної кави у джезві . Заради цього напою ви точно будете прокидатися раніше!