Щоб не купити “туалетний папір”: як вибрати сосиски з м’ясом

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно обирати макарони . Тепер ділимось порадами щодо купівлі якісних сосисок.

На полицях магазинів є безліч видів сосисок та сардельок. УНІАН розповідає, на що потрібно звернути увагу під час вибору, щоб купити якісний продукт.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перше, на що потрібно дивитися - зовнішній вигляд виробів. Поверхня оболонки сосисок повинна бути без ушкоджень та сухою. Якщо ви помітили, що оболонка зморщена - було порушено технологію або перевищено термін зберігання. Якісні сосиски мають щільну оболонку, яка (за винятком целофанової) прилягає до фаршу.

Якщо ви помітили патьоки жиру чи бульйону під оболонкою - це теж свідчить про порушення технології. Така сосиска містить багато води або була зроблена з жирного м'яса з великою кількістю жил.

Якісна сосиска - бліда на колір. Яскраво-рожевий або червонуватий продукт містить багато барвника. Занадто темний колір свідчить про велику кількість консервантів.

Якщо упаковка дозволяє, натисніть на сосиску пальцем. Якщо вона не відновить свою форму за кілька секунд - не беріть. Це свідчить про велику кількість білкових добавок.

На зрізі хороша сосиска повинна мати однорідний сірувато-рожевий колір. У сардельки зріз рожевий або світло-рожевий, маса сосиски може бути злегка пористою, якщо це шпикачка - можуть бути шматочки білого або рожевого шпику. Якщо ж у виробі ви бачите порожнечі або крупинчасту консистенцію - це означає, що в продукті багато води.

Якісні сосиски в процесі приготування не повинні розпухати і розвалюватися. Така “поведінка” сосиски свідчить про те, що в ній чимало крохмалю. Якщо сосиска здулася або зморщилася в мікрохвильовці - це свідчить, що у такому продукті багато води чи інших добавок. Якщо під час варіння сосисок чи сардельок вода змінила колір - у продукті багато барвника.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Хороші сосиски повинні мати приємний запах з ароматом прянощів. Також ми розповідали, як готові салати будуть довше зберігатись в холодильнику.