Ви викинете страву: помилки, які роблять макарони неїстівними

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно обирати макарони та на що звернути увагу, щоб принести додому якісний продукт. Тепер ділимось порадами щодо їх приготування.

Макарони – популярний гарнір українців. Але часто кулінари допускають помилки, через які вони розварюються чи злипаються. Навіть звичайні макарони слід вміти готувати, інакше вийде каша. Розповідаємо про деталі, на які варто звертати увагу, щоб гарнір вдався.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перше правило – достатня кількість води. Зазвичай заведено брати 1 літр води на 100 г макаронів. Це не “залізне” правило - головне, щоб макарони вільно плавали у воді.

Також макарони під час варіння не потрібно часто перемішувати. Достатньо впродовж всього процесу це зробити двічі-тричі.

За традиційного алгоритму приготування макарони закидають у киплячу підсолену воду. Їх слід одразу перемішати, і, коли вода знову закипить, зменшити вогонь.

Макарони не слід переварювати. Про час, який їм потрібен для приготування, зазвичай пишуть на пачці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не залишайте їх надовго у каструлі і не відволікайтесь - і страва точно не злипнеться і буде смачною. Також ми розповідали, як досягнути ідеальної скоринки у запеченої картоплі.