До чи після смаження: коли солити рибу, щоб смак був фантастичним

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як приготувати особливо смачні котлети. Тепер ділимось порадами щодо смаження риби.

Мало хто знає, та смак готової страви певною мірою залежить від того, в який момент ви додасте сіль. Разом із ProstoWay розповідаємо, краще робити це до смаження чи після.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Смажена риба: коли додавати сіль

Смажена риба – це дуже смачно і корисно. Страва, приготована таким чином, чудово поєднується з багатьма гарнірами та салатами.

Однак є кілька деталей приготування, які визначають її смак. Достатньо припуститись кількох помилок - і можна зіпсувати обід чи вечерю. Одним із таких моментів є те, на якому етапі до продукту слід додати сіль.

Зокрема, мало хто знає, та не варто солити рибу задовго до початку смаження. Робити це бажано не раніше, ніж за 15 хвилин до початку приготування на сковороді, а краще - безпосередньо перед смаженням.

Якщо це зробити раніше, то риба почне виділяти соки. Під час приготування такий продукт втратить соковитість, форму, може навіть розвалюватись.

Є ще один дієвий спосіб, який допоможе посолити рибу, не зіпсувавши її. За нього шматочки просто просушуються. Сіль додається, але не в рибу, а в панірування.

Таким чином кулінар обвалює шматочки риби в паніруванні, і образу викладає продукт на сковороду. Так риба вступає у взаємодію з сіллю безпосередньо за декілька секунд перед смаженням.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сильно солити рибу не треба, щоб не перебити її смак, а підкреслити. Також ми розповідали, як покращити смак оселедця під шубою.