Секрет ідеальної куті: додайте один інгредієнт до пшениці під час варіння

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Пшениця - один з інгредієнтів класичної куті. Іноді її готують з рисом чи ячменем, але саме зерна пшениці для багатьох роблять кутю ідеальною.

Зварити її, особливо якщо ви не дуже досвідчений кулінар - те ще завдання. На ProstoWay розповіли, що додати під час варіння, щоб кутя зварилась ідеально. Це простий інгредієнт, який є на кожній кухні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як приготувати пшеницю на кутю

Для того, щоб зварити пшеницю до м’якості без втрати форми, візьміть продукти у такій пропорції: на кожну склянку пшениці одну дрібку солі та одну склянку олії. Пшеницю слід перебрати і промити.

Якщо є час, її варто замочити на 2-3 години, або навіть на всю ніч. Потім заливаємо пшеницю чистою водою, додаємо до неї сіль та олію.

Саме олія - той компонент, який зробить вашу пшеницю на кутю ідеальною на вигляд і смак. Варимо зерна до м’якості, тоді охолоджуємо та перемішуємо з іншими інгредієнтами.

Зверніть увагу - звичайна, цільна пшениця, яка годиться для пророщування, вариться до 2 годин у 3 склянках води. Натомість шліфована пшениця, яку підготувати на виробництві, вариться до 30 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Замочувати шліфовану пшеницю не потрібно, тоді як для цільної це обов’язково. Також ми розповідали, як варити картоплю на салати, щоб чистити її порухом пальців.