Всі роблять цю помилку: в якій каструлі не можна варити макарони

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як варити картоплю на салати , щоб вона легко чистилась. Тепер ділимось порадами щодо відварювання ще одного популярного гарніру - макаронів.

Здавалося, б зварити макарони зовсім нескладно. Однак часто замість повноцінного апетитного гарніру виходить неприваблива макаронна грудка. Про можливу причину розповіли на pixelinform .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нерідко такий результат пов’язаний із використанням невідповідної каструлі. Здавалося б, що це зовсім не важливо, але насправді цей момент є визначальним.

Часта помилка кулінарів

Макарони часто відварюють у маленькій каструлі. Це груба помилка, яка і призводить як до злипання макаронів, так і до їх нерівномірного проварювання. Сама каструля не може ніяк вплинути на гарнір, проблема – у її розмірі.

У невелику каструлю ви не зможете налити багато води. А це важливий момент, про який забувають багато кулінарів-аматорів. На 100 г макаронних виробів слід використовувати один літр води. Тільки в цьому випадку гарнір не злипнеться та гарно звариться.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Навіть якщо ви варите одразу кілька порцій, подбайте, щоб у посудині залишалось вільне місце. Також ми розповідали, що додати в каструлю , щоб пельмені вийшли ідеальними.