Ніколи не кладіть його в фарш: кухарі назвали інгредієнт, який псує смак котлет

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, що додати у деруни , щоб картопля не потемніла. Тепер ділимось порадами щодо приготування смачних котлет.

Це універсальна страва, і це їх і люблять. Вони можуть бути м'ясними, овочевими, грибними або навіть фруктовими. Але іноді котлети виходять несмачними і розвалюються при смаженні. На Pixelinform розповіли, чому так трапляється.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не додавайте в фарш яйце

Яйце - це великою мірою білок, а він згортається при смаженні. Через це котлети стають жорсткими. Краще додати в фарш один жовток, щоб зробити смак більш насиченим. А ще краще - взагалі відмовитись від ідеї використовувати яйця і замінити їх вівсяними пластівцями.

Багато пластівців додавати не треба - вистачить 1-1,5 столових ложок на 400 г фаршу. І просто всипати їх не варто - краще заздалегідь залити пластівці гарячою водою на 10 хвилин, а коли вони охолонуть, вмішати у м’ясну котлетну заготівлю.

Не забувайте і про інші додатки. До прикладу, цибуля додасть котлетам соковитості і аромату. Додавати можна як сиру цибулю, так і смажену.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так ви зможете приготувати ідеальні котлети, які будуть смачними і ніжними. Також ми розповідали, навіщо додавати сіль до молока.