Три компоненти, які створять ідеальний золотистий бульйон: секрети приготування

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, навіщо кулінари додають горілку у випічку. Тепер ділимось порадами, які допоможуть вам зварити ароматний бульйон золотистого кольору.

Бульйон може бути як самостійною стравою, так і основою для багатьох смачних страв. Він може бути прозорим, наваристим, ароматним, але найапетитнішим вважається бульйон золотистого кольору. Як приготувати саме такий бульйон, розповіли на life-ukr.uaportal.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Куркума

Щоб бульйон мав гарний вигляд, кулінари використовують різні прийоми. Один з найпоширеніших - це додавання куркуми. Ця приправа має яскраво-жовтий колір, тому вона легко може надати бульйону бажаний відтінок. Однак якщо переборщити з куркумою, бульйон може набути гіркуватого смаку. Достатньо буде однієї чайної ложки на літр води.

Цибулеве лушпиння

Ще один популярний спосіб отримати золотистий бульйон - це використовувати під час приготування лушпиння цибулі. Воно містить антоціани - природні пігменти, які надають стравам червоний, синій або фіолетовий колір. Для красивого золотистого відтінку досить додати пів жмені лушпиння цибулі на літр води. Коли бульйон буде готовий, лушпиння слід видалити.

Овочі

Третій спосіб зробити бульйон золотистим - це додати овочі. Морква, цибуля і селера додадуть бульйону не тільки красивого кольору, але і приємного аромату.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці прості поради допоможуть вам приготувати золотистий бульйон. Також ми розповідали про три поширені помилки у приготуванні голубців.