Елементарна хитрість позбавить вас від бризок гарячої олії: простий кулінарний лайфхак

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

процес смаження м'яса
Pixelinform / Секрет допоможе смажити м'ясо

Дуже простий та ефективний метод

Ми розповідали, чим замінити олію для млинців. Тепер ділимось ефективним лайфхаком, який назавжди позбавить вас від неприємних бризок жиру під час смаження риби, м'яса чи котлет.

Олія, яка бризкає зі сковороди на всі сторони - дуже неприємний супутник смаженої їжі. Окрім того, що так можна обпектись, ще й кухню відмивати доведеться. Разом із ProstoWay розповідаємо, як можна цього уникнути. Є кілька дієвих методів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спеціальна кришка

Існує спеціальна кришка, яка не дасть олії розливатися. Вона має невеличкі отвори для виходу пари, але затримує бризки жиру.

Пергаментний папір

Якщо такої кришки, як у попередньому пункті, немає, можна використовувати простий і доступний метод. Для цього відріжте шматок пергаментного паперу, трохи більший за діаметр сковороди. Накрийте сковороду папером. Так жирні бризки осідатимуть на папері, а не на вашій плиті та кухні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей метод підходить для смаження риби, м'яса, котлет, ковбаси, сосисок та інших продуктів. З цими порадами ви зможете смажити їжу без бризок і клопоту. Також ми розповідали, як правильно смажити гриби .