Чим замінити олію під час смаження млинців: прості й смачні альтернативи

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

млинці на тарілці
SHUBA / Лайфхаки для страви

Якщо закінчилась олія - це не привід бігти в магазин

Зараз триває Сиропусний тиждень, або Масляна. Однією із традиційних страв в ці дні є млинці. Ми розповідали, як обрати сковорідку для приготування цієї страви. Тепер ділимось порадою, яка допоможе вийти зі скрутної ситуації у випадку, якщо тісто вже замішане, а олія закінчилась.

Неприємно, коли в розпал приготування млинців виявляється, що олія закінчилась. Не поспішайте кидати розпочате. Разом з Ukr.Media розповідаємо, що можна використовувати замість олії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сало або смалець

Розігрійте сковороду до високої температури. Натріть сковороду шматочком сала або смальцем. Цього буде достатньо для смаження одного млинця.

Перед кожним наступним млинцем змащуйте сковороду знову. Не переживайте - млинці не матимуть запаху сала.

Вершкове масло

Розігрійте сковороду на середньому вогні. Додайте шматочок вершкового масла.

Коли масло розтопиться, вилийте частину тіста. Коли млинець підрум'яниться з одного боку, переверніть його.

Рослинні олії (оливкова, лляна, виноградної кісточки тощо)

Ці олії мають більш високу температуру димоутворення, ніж вершкове масло, тому краще підходять для смаження млинців. Використовуйте трохи олії, щоб змастити сковороду. Не додавайте занадто багато олії, інакше млинці будуть жирними.

Також варто використовувати сковороду з антипригарним покриттям. Це дозволить вам смажити млинці без олії або з мінімальною її кількістю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ви можете використовувати різні способи смаження млинців, щоб знайти той, який вам найбільше подобається. Також ми ділились простим рецептом .