Секрет - у нарізці: що зробити з м'ясом, щоб шашлик був смачним і соковитим

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

смачний шашлик
Варта / Так шашлик буде найсмачнішим

Поради досвідчених шашличників

Ми розповідали, який інгредієнт допоможе зробити ваші страви значно смачнішими. Тепер ділимось порадами, які допоможуть приготувати особливо смачний та соковитий шашлик. Секрет - у правильній нарізці.

Вміння правильно нарізати м'ясо - запорука соковитого та ароматного шашлику. Мало хто звертає на це увагу, але від розташування волокон та розміру шматочків залежить не лише те, як швидко прожариться м'ясо, але й його смак. Разом з “РБК-Україна” розповідаємо, як приготувати бездоганний шашлик.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому нарізка м'яса так важлива?

Смак шашлику залежить від багатьох факторів, але правильне нарізання м'яса відіграє одну з ключових ролей. Для нарізки використовуйте велику дошку з "жолобком" для стікання соку. Ніж має бути довгим (не менше 20 см), широким та гострим. Сире м'ясо притримуйте виделкою з двома зубцями.

М'ясо без кістки ріжте горизонтально під кутом 90 градусів. М'ясо з кісткою кладіть кісткою до дошки, ріжте діагонально, лезо під кутом 45 градусів. 

Вздовж чи поперек волокон?

Уздовж м’ясо нарізають для зняття пластів м'якоті, рулетів, молодої свинини/курки. Поперек - ідеальний вибір для яловичини/баранини. Так м'ясо буде м'якшим.

Оптимальний розмір шматочків для шампура - кубики 4 см (сірникова коробка, куряче яйце).  "Ідеальна" нарізка - шматочки у формі конуса (допускаються квадрати/прямокутники).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам'ятайте, що всі шматочки повинні бути однакового розміру для рівномірного прожарювання. З цією інформацією ви без проблем зможете нарізати м'ясо для шашлику, яке стане справжньою окрасою вашого пікніка. Також ми розповідали, що варто знати, щоб приготувати смачні котлети .