Секрет соковитих котлет: всі додають цей інгредієнт неправильно та псують страву

Кулінарні підказки
925
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

смачні котлети
УНІАН / Для апетитних та соковитих котлет

Від цибулі залежить смак готової страви

Ми розповідали, як цукор допоможе покращити смак ваших страв . Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе вам кожного разу готувати котлети дуже смачно.

Багато кулінарів подрібнюють цибулю разом з фаршем та одразу готують котлети. Однак це працює не у всіх випадках. Разом з порталом “ТСН” розповідаємо детальніше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сира або смажена цибуля?

Сира цибуля збагачує смак котлет. Також вона виступає як консервант, продовжуючи термін придатності фаршу. Додає соковитості та м'якості.

Цибуля, яку посмажили, втрачає гіркоту, роблячи котлети м'якшими. Надає карамелізований солодкуватий присмак (при обсмажуванні в бальзамічному оцті).

Різати чи терти?

Різати цибулю рекомендується для котлет з рубленого м'яса. Різні способи нарізки (кубики, смужки, подрібнення) дають різні текстури та аромати. Крупно нарізана цибуля потребує більше часу для пропарювання, роблячи котлети соковитішими. Терта цибуля підходить для котлет зі звичайного фаршу, забезпечуючи однорідну текстуру. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вибір способу приготування цибулі залежить від ваших уподобань та бажаного результату. Також ми розповідали про важливу помилку у приготуванні картопляного пюре .