Інгредієнт, який і так є на вашій кухні, зробить страви втричі смачнішими: що додати в супи та соуси

Кулінарні підказки
1 608
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

кухар готує
Створено за допомогою ШІ / Щоб покращити смак страв

Ідея може здатись дивною, та вона справді працює

Ми розповідали, який інгредієнт псує смак сирників . Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе вам значно покращити смак страв.

Йдеться про звичайний цукор. Це не просто інгредієнт для випічки та десертів. Досвідчені кухарі знають, що він може стати секретною зброєю у приготуванні різноманітних страв, роблячи їх смак багатшим, а зовнішній вигляд – апетитнішим. Навіщо додавати цукор, розповідаємо разом із Pixelinform .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Глибина смаку

Цукор – це, як і сіль, натуральний підсилювач смаку. Додаючи його до перших та других страв, ви можете зробити їх більш насиченими та ароматними.

Для красивої скоринки

При запіканні м'яса цукор сприяє утворенню рум'яної та апетитної скоринки. Саме тому цукор, мед чи натуральні сиропи часто додають до глазурування для м’яса. 

Збереження кольору

Цукор допомагає зберегти природний колір продуктів, наприклад, у борщі - тому його додають до буряка під час тушкування. Завдяки цьому їжа стає не лише смачною, а й красивою.

Карамелізація

Цукор – це найкращий інгредієнт для карамелізації овочів, м'яса та інших продуктів. Просто додайте його на сковороду на фінальному етапі смаження.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Додавайте цукор у різні страви, щоб розкрити нові грані смаку та аромату. Також ми розповідали, як покращити смак зеленого борщу.