Фарбування яєць лушпинням цибулі: секрети дешевого бабусиного методу

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

крашанка з лушпиння
Ясенсвіт / Чудові крашанки можна зробити просто

Як якісно пофарбувати яйця

Ми розповідали, як можна натуральними способами пофарбувати яйця на Великдень . Найпопулярніший метод - фарбування лушпинням цибулі. Розповідаємо про нього детальніше.

Фарбування яєць лушпинням цибулі – це традиційний спосіб, який використовували ще наші бабусі. Цей метод дуже екологічний та доступний. Він дозволяє отримати красиві та оригінальні крашанки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як пофарбувати яйця лушпинням цибулі

Підготуйте лушпиння

Зберіть лушпиння з цибулі. Для більш насиченого кольору використовуйте лушпиння червоної цибулі. Кількість лушпиння залежить від бажаного відтінку. Для насиченого коричневого кольору візьміть лушпиння з 8 цибулин на 2 склянки води.

Приготуйте відвар

Для цього залийте лушпиння водою і доведіть до кипіння. Прокип'ятіть лушпиння 30-40 хвилин. Дайте відвару охолонути і відстоятися. Після цього процідіть відвар, щоб видалити лушпиння.

Фарбування яєць

Покладіть яйця в відвар і доведіть до кипіння. Для кращого з’єднання фарби з яйцями можете додати в відвар 1 столову ложку оцту. Варіть яйця 7-10 хвилин для отримання бажаного відтінку. Для більш насиченого кольору можете залишити яйця в відварі до охолодження.

Також можна отримати глянцевий блиск. Для цього потрібно лише натерти яйця олією після фарбування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Експериментуйте з кількістю лушпиння та часом варіння, щоб отримати унікальні та красиві крашанки. Також ми ділились рецептом надзвичайної закарпатської паски .