Як не зіпсувати страву: секрети приготування ароматної домашньої ковбаси на Великдень

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

домашня ковбаса
Наші Бесаги / Щоб приготувати страву особливо смачно

Так ковбаска точно вдасться соковитою та ароматною

Ми розповідали, який інгредієнт не варто додавати в котлети , адже він псує страву. Тепер ділимось секретами приготування смачної домашньої ковбаси.

Це святкова страва, яку часто готують на Великдень. Недосвідченого кулінара вона може злякати, але насправді в ковбасі немає нічого особливо складного, а результат - вище всіляких похвал. Hochu.ua ділиться секретами приготування цієї неймовірної страви.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як підготувати кишки

Найкраще в умовах приготування в місті - купити вже готові кишки в солі, вони очищені та готові до приготування. Все, що потрібно - замочити ту кількість, яка потрібна на один раз, у прохолодній воді на 20 хвилин перед тим, як починати готувати. Невикористані кишки слід зберігати у холодильнику в герметичній упаковці.

Як обирати м’ясо

Який би вид ви не вибрали, слідкуйте, щоб у м’ясі було достатньо жиру - зайвий жир витопиться, але ковбаса з ним точно не буде сухою. При виборі свинини спробуйте сало: якщо воно гарне, з тонкою шкіркою, приємним ароматом та смаком, то й все м'ясо буде добрим.

Якщо хочете приготувати ковбасу з баранини, зверніть увагу на жили. Чим вони м'якші, тим ніжнішим буде м'ясо і смачніша ковбаса. Страва з курки та яловичини теж буде смачною, але туди потрібно буде додати жиру чи сала, щоб ковбаса вдалась соковитою та ароматною.

Вибір спецій

Спеції для м'яса краще купувати цілі і молоти їх самотужки перед тим, як додавати у м’ясо. Вони не втрачають аромат і смак під час зберігання і роблять ковбасу особливо ароматною. Добре вимішуйте фарш, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися. Не додавайте занадто багато рідини, інакше фарш буде водянистим.

Лайфхак з проколюванням

Вже коли ковбасу сформовано і ви виклали її на деко, візьміть голку і “наколіть” виріб. Зробіть прокол ковбаси кожні 3-4 сантиметри, так вона не лопне під час запікання.  

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Запікайте ковбасу при невисокій температурі - так зайвий жир встигне витопитись. З цими порадами ваша святкова великодня ковбаса завжди буде особливо соковитою і ароматною. Також ми ділились лайфхаком, який допоможе приготувати зелений борщ дуже смачно.