Барвник і жменя рису: крутий спосіб створення оригінальних крашанок на Великдень

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як фарбувати яйця
Апостроф / Цікавий лайфхак фарбування яєць

Створюємо оригінальні візерунки на яйцях

Фарбування яєць на Великдень - це давня традиція, яка дарує радість та атмосферу свята. Ми розповідали, як пофарбувати їх з каркаде

Замість однотонних кольорів, спробуйте створити оригінальні візерунки за допомогою рису. Разом із порталом “Школа Життя” розповідаємо про цікавий спосіб фарбування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що вам знадобиться:

  • Рис (2 склянки)

  • Барвники для яєць (кількох кольорів)

  • Пакети для їжі

  • Яйця (варені)

  • Олія (за бажанням)

Інструкція:

  1. Візьміть пакетики і насипте в них по кілька столових ложок рису. Виберіть барвники бажаного кольору і додайте його до рису. Ретельно перемішайте, щоб рис рівномірно забарвився.

  2. Відваріть яйця до готовності. Поки вони ще гарячі, по одному помістіть їх у пакети з рисом.

  3. Зав'яжіть або заклейте пакет, щоб яйця були повністю покриті рисом з барвником. Залиште яйця в пакетах з рисом на кілька годин. За цей час вони забарвляться в яскраві кольори з цікавими візерунками.

  4. Після того, як яйця повністю висохнуть, ви можете змастити їх олією, щоб додати блиску. Замість рису можна використовувати інші сипучі продукти, такі як квасоля, горох або кукурудзяні пластівці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей метод фарбування яєць підходить як для дорослих, так і для дітей. Також ми розповідали, скільки днів можна зберігати яйця , зварені на Великдень.