Ця дешева крупа може бути розкішною: ви могли готувати її неправильно

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як правильно варити пшеничну кашу
Як приготувати цю крупу особливо смачно. Фото: SHUBA

Як приготувати її особливо смачно

Ароматна та ситна пшенична каша - чудовий гарнір. Ми розповідали, як смажити гриби двічі. Тепер ділимось секретом приготування особливо смачної пшеничної каші.

“Хочу” розповідає, як зварити ідеальну кашу, яка сподобається всім членам сім'ї. Є один етап, який багато хто ігнорує, і це впливає на смак.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Навіщо смажити пшеничну кашу?

Мало хто знає, та ця недорога крупа буде значно смачнішою, якщо перед відварюванням її обсмажити. Під час цього процесу можна взагалі нічого не додавати, а можна додати трохи вершкового масла та рослинної олії.

Як варити пшеничну кашу?

Ретельно промийте пшеничну крупу під проточною водою до прозорої води. Це допоможе позбутися зайвого крохмалю та пилу. Висипте промиту крупу в сковороду та поставте на вогонь. Помішуючи, просушіть крупу, поки з нею не вийде вся рідина. На цьому етапі можна додати трохи вершкового масла та олії, а можна продовжувати “гріти” кашу на сухій сковороді. 

Через кілька хвилин залийте крупу холодною водою або молоком у співвідношенні 1:2 або 1:3 (для більш густої каші). Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть до готовності.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Це дуже смачний лайфхак, який зробить гарнір розкішним. Також ми розповідали, у яку воду не можна кидати пельмені.