Чому мутніють консервовані огірки: поширені помилки, які роблять кулінари 

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як зберігати вдома виноград . Тепер ділимось порадами щодо того, що робити, якщо у вас помутніли банки з консервованими огірками.

Неприємно після витрачених багатьох годин на заготівлю огірків виявити, що розсіл у банці став помутнілим. Щоб уникати надалі подібної ситуації, важливо з’ясувати, куди саме закралась помилка. Про ймовірні причини розповіли на порталі “Улюблена” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Самовільна зміна рецепта

Дуже важливими у консервації є дотримання правильних пропорцій. Це означає, що довільно змінювати кількість солі, цукру та інших інгредієнтів не можна. Замість того, щоб експериментувати з готовим рецептом, краще знайти той, який вам більше підходить.

Помилки у стерилізації

Також важливо пам’ятати про дотримання умов. Такі фактори, як час стерилізації, температура тощо не можуть бути взяті зі стелі. Дотримання цих параметрів стерилізації дуже важливе для збереження якості заготівель.

Неякісна вода

Ця причина - не одна із найпоширеніших, втім, її не можна ігнорувати. Якість води, яку ви використовуєте для консервування, може вплинути на результат. Саме тому для приготування розсолу важливо обирати чисту і безпечну воду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви зрозумієте, що зробили не так, це допоможе уникати таких помилок в майбутньому. Також ми розповідали, які продукти не варто заморожувати.