Спецумови не потрібні: як вдома зберігати виноград 

Кулінарні підказки

Ми розповідали, як приготувати смачне ягідне желе . Чудово буде поекспериментувати і замість малини покласти туди виноград. Зараз триває сезон винограду, тому ягоди будь-якого сорту легко придбати в магазині чи на ринку.

Якщо ж ви хочете зберегти грона на довший час, важливо знати, як це робиться правильно. На порталі “Вікна” розповіли, як зберігати виноград у домашніх умовах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як зберігати виноград

Ягодам потрібні правильні умови. Найкраще - це незмінна температура та низька вологість. Це може бути приміщення без сонця та протягу з температурою від +2,5°C до +8,5°C з провітрюванням кілька разів на місяць.

Приміщення має бути без сміття, продезінфіковане. Подбайте, щоб там не було вологості та плісняви.

Найкраще зберігаються пізні сорти винограду. Такі ягоди повинні мати щільну шкірку та м’якуш. На винограді повинен залишитися так званий “восковий наліт”. Це природній шар, дуже важливий для збереження ягід. Він запобігає їхньому гниттю та пошкодженню. Саме тому виноград перед зберіганням не потрібно мити.

Також щипцями або ножицями слід обрізати сухі, зіпсовані або недостиглі ягоди. В холодильнику виноград зберігається за температури від +2 до -1°C за рівня вологості 90-95%.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також виноград можна заморозити. Ми розповідали, які продукти заморожувати не варто .