Маслюки будуть найсмачнішими: Клопотенко розповів, як їх правильно готувати без масла та вершків (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, що можна їсти у Різдвяний піст . Один із ходових сезонних продуктів - гриби, яких восени є багато як у лісі, так і на ринках.

Серед лісових грибів значно виділяються маслюки. Вони є для багатьох кулінарів найулюбленішими. Як смачно їх приготувати, на своїй фейсбук-сторінці розповів Євген Клопотенко.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перш за все, гриби слід відчистити від бруду і пошкоджень. Вже попередньо оброблені, чисті маслюки заливаються окропом з невеликою кількістю солі. В такому вигляді їх треба залишити на кілька хвилин. За цей час із грибів в гарячому та соленому середовищі повинен вийти слиз.

Тоді рідину зливаємо, а гриби ретельно промиваємо. Після цього їх можна відварювати. Варити маслюки потрібно в кілька етапів. Після кип’ятіння проварюємо їх впродовж 10 хвилин, а потім зливаємо воду. Всю процедуру потрібно повторити 2-3 рази.

Після цього гриби можна обсмажувати. Проціджуємо їх від зайвої вологи та викладаємо на розігріту пательню. Обсмажуємо без олії, доки з них не вийдуть залишки вологи.

Потім додаємо кілька столових ложок олії та смажимо до рум'яності чи скоринки. За бажанням разом із олією можна додати цибулю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так із грибів виходить чудова основна страва до посту. Дуже смакуватиме до неї смажена картопля. Ми розповідали, як приготувати її особливо смачно .