Скуштуйте цю картоплю - іншої вже не захочете: як смажити, щоб скоринка була золотою (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як дуже смачно запекти картоплю в духовці. Але багато хто серед десятків способів приготування цього коренеплоду віддає перевагу саме смаженій картоплі.

Апетитна, золотиста та ароматна - саме така картопля найсмачніша, саме її хочеться їсти, поки страва не закінчиться. Розповідаємо, як добитись такого ефекту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • Картопля - 800 г

  • Олія - 3 ст. л.

  • Сушені трави - до смаку

  • Сіль, перець - до смаку

  • Вершкове масло - 30 г

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, миємо і нарізаємо кубиками приблизно по 2 см з кожного боку. Можна нарізати її і скибочками - головне, щоб розмір шматочків був однаковий.

  2. Бланшуємо картоплю впродовж 5 хвилин у киплячій підсоленій воді. Після цього шматочки викладаємо на паперовий рушник - він вбере зайву рідину.

  3. Вливаємо у сковороду олію. Коли вона нагріється, викладаємо просушену картоплю. Готуємо її, зрідка помішуючи, на великому вогні до утворення скоринки.

  4. Важливо на цьому етапі обсмажування не перевертати її занадто часто. Але і дати їй згоріти не можна.

  5. Коли вся картопля покрилась рівномірною скоринкою, кладемо вершкове масло та накриваємо кришкою. Через 4 хвилини знімаємо кришку, додаємо сіль, спеції, ще раз перемішуємо та накриваємо ще на кілька хвилин - до абсолютної готовності.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Картопля подається одразу - обов’язково гарячою. Також ми ділились порадами, виконання яких забезпечить особливо хрустку скоринку .