Без нього Нового року не буває: два найпопулярніші коктейлі з шампанським (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як спекти смачний штоллен . І час це робити - адже до Різдва та Нового року залишилось не так багато часу.

Отже, саме час і подумати про святкові напої. Класичним новорічним напоєм є шампанське. Пропонуємо два коктейлі на його основі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Мімоза

Чудовий коктейль, про який ви точно чули, якщо любите серіали та телешоу. Це ідеальний “світський” напій, адже його можна подавати навіть у першій половині дня, на різноманітних заходах тощо.

Для нього знадобляться апельсини та шампанське. І те, і інше треба добряче охолодити в холодильнику. Мімозу подають у келихах для шампанського. Спершу до половини вливають сік апельсина, а потім до верху - таку ж кількість шампанського. Мімозу готують саме зі свіжовичавленим соком. Однак економ-варіант - з готовим - теж допускається

Россіні

Дуже красивий коктейль. Знадобиться заморожена полуниця, шампанське та трохи лимонного соку.

Ягоди, не розморожуючи, перебиваємо в блендері з лимонним соком. Доливаємо приблизно 100 мілілітрів шампанського і знову збиваємо.

Отриманий полуничний сорбет перекладаємо в келихи - до рівня близько третини келиха. До верху доливаємо шампанським.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Приготовлені напої дуже смачні, а ще - мають естетичний вигляд. Ще один цікавий коктейль “Кубок вогню” точно сподобається фанатам Гаррі Поттера.