Ідеальні пишні оладки на кефірі: рецепт, за яким полюють кухарі

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

оладки на кефірі
ТСН / Рецепт простих оладок

Досконалі оладки готуються саме так

Ми ділились рецептом апетитних пиріжечків на картопляному відварі. Тепер розповідаємо, як приготувати ідеальні оладки - за цим рецептом вони виходять пишні, смачні і не опадають після охолодження.

Як їх приготувати, розповіли на порталі “Школа Життя” . Для рецепта знадобляться лише прості та доступні продукти, а ще його зовсім нескладно відтворити вдома.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру

  • 40 мл води

  • 1 яйце

  • 240 г борошна

  • 3 столові ложки цукру

  • 1/2 чайної ложки солі

  • 1/2 чайної ложки соди

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо кефір з водою. Ставимо на слабкий вогонь.

  2. Підігріваємо до температури близько 40 градусів. Не хвилюйтеся, якщо кефір почне густіти – це нормально.

  3. Знімаємо кефір з плити. Додаємо сіль, цукор і яйце. Поступово всипаємо просіяне борошно, акуратно перемішуючи до однорідності.

  4. Додаємо соду і ще раз все добре перемішуємо. Якщо кефір виявився недостатньо кислим, тобто якщо сода не зреагувала, можна додати трохи лимонного соку. 

  5. Тісто має бути досить щільним, щоб воно швидше сповзало з ложки, а не стікало. Після додавання всіх інгредієнтів не треба більше перемішувати тісто - саме це один із секретів ідеальної пишності оладок.

  6. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо тісто ложкою на сковороду. Обсмажуємо на повільному вогні, щоб оладки добре зсередини пропеклися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Подаємо оладки гарячими зі сметаною, варенням або медом. Готові оладки можна заморозити, а потім розморозити та підігріти на сковороді або в мікрохвильовці. Також ми ділились рецептом особливо апетитних млинців .