Для тебе - кіндер-сюрприз! Як правильно підготувати дитину до появи братика або сестрички

Діти
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото вагітна мама і дитина
Фото: mamovediya

Розмову про появу ще однієї дитини у сім'ї потрібно добре продумати

Якщо про вагітність можна розповісти чоловіку зробивши сюрприз, то щоб повідомити дитину про появу братика чи сестрички, потрібно добре поміркувати. Адже хочеться знайти такі слова, щоб дитина зраділа, а не засмутилася.

Пари, які вдруге мають стати батьками, мають підготуватися до розмови. Продумати стратегію та слова, аби в майбутньому стосунки між дітьми були хорошими, розповідає zags.org.ua .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильний час для новини

Варто почекати до 4-5 місяця, щоб уникнути ризиків. Але довго не зволікайте, аби сторонні люди не розповіли першими. Обирайте момент, коли дитина відпочила, виспалася, перебуває у гарному настої та не поспішає у садок чи школу.

Говоріть з радістю і піднесенням

Ви повинні при піднести цю звістку з радістю, щоб дитина бачила ваші щасливі очі. Ніколи не питайте, чи хоче дитя братика, чи сестричку та як до цього відноситься, адже буде важко знайти слова після рішучого "ні".

Якщо дитина трохи старше

Розповідайте, якого розміру буде новонароджене немовля, що їй знадобиться та нагадайте, що дитина перша дитина була ж така сама. Можливо є фото, які допоможуть пояснити детальніше. Не забувайте нагадувати, що маленькі діти потребують трохи більше часу і увагу, але ви любите обох однаково.

Пояснюйте, що одній дитині у сім'ї сумно і самотньо, а брат чи сестра, це хороші стосунки, веселі ігри і допомога та підтримка у майбутньому.

Спільна підготовка

Попрохайте дитину допомагати у період очікування. Радьтеся, який одяг придбати, разом обирайте ліжечко та іграшки, робіть перестановки у кімнаті, щоб відчувалася спільна причетність до важливої події. Поясніть дитині, що скоро з'явиться ще одна людина, яка буде її любити віддано і беззастережно, просто за одне існування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які цікаві подарунки дарують на гендер паті. Можливо, навіть варто скласти список необхідних потрібних речей заздалегідь.