Психологи кажуть, що касперинг — чудовий спосіб розірвати стосунки. Ось чому

Ми та чоловіки
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Експерти кажуть, що правильно розірвати стосунки найкраще за допомогою касперингу. Це не просто нове слово, яке прийшло до нас завдяки мультфільму про добру примару, а й термін, що означає поступовий розрив контакту з колишнім. Докладніше про те, як правильно розірвати стосунки з хлопцем і до чого тут доброзичлива примара – у матеріалі Хочу.

Як розірвати стосунки з хлопцем: психологи радять касперинг

Щоб розібратися з тим, що таке касперинг, потрібно почати з держтингу, пише psychologytoday.com . Гостинг - це, по суті, різке припинення будь-якого спілкування з будь-ким без будь-яких пояснень. Свою назву цей спосіб розриву стосунків отримав через те, що примари вміють безвісти зникати, не пояснюючи причин.

Гостинг може дуже здивувати і спантеличити людину, яка стала його жертвою. А ще це досить боягузливий спосіб розірвати стосунки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що таке касперінг?

Психологи кажуть, що касперинг — чудовий спосіб розірвати стосунки. Ось чому - фото №1

Касперинг, по суті, поступовіший за гостінг. Замість того щоб негайно зникнути, ви можете поступово скорочувати спілкування з людиною, зберігаючи при цьому "дружелюбний" тон. Наприклад, вам може знадобитися все більше часу, щоб відповісти на повідомлення. Або щоразу давайте все більш короткі відповіді. У той же час ви можете погоджуватися на все менше запрошень.

Вся ця історія з касперингом може відбутися протягом тижнів, місяців чи навіть років.

Розірвати стосунки за допомогою касперингу – це ефективно?

Як завжди, у медалі дві сторони і все залежить від того, з ким ви розриваєте стосунки. Наприклад, вчені з Університету Джорджії вважають , що касперинг та відкритий діалог допоможуть пережити мирне розставання, залишаючи місце для майбутньої дружби та не травмуючи психіку.

З іншого боку, касперинг дає хибну надію, адже відповідаючи на повідомлення навіть через кілька днів, ви все одно даєте людині привід думати про вас довше, ніж слід, пише bonobology.com . Касперинг означає, що ви не викреслюєте людину зі свого життя одним махом. Намагаєтеся поводитися ввічливо, але водночас виявляєте незацікавленість. Коротше кажучи, буває так, що ваш Каспер надсилає так багато змішаних сигналів, що іншій людині складно їх правильно розтлумачити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Але при цьому видання зазначає, що може бути одна очевидна обставина, коли касперинг — найкращий варіант. Наприклад, при розриві відносин, які тривали недовго і пояснення про те, що пішло не так, займуть більше часу, ніж щасливе спілкування у парі.

Раніше ми розумілися на тому, що думає наука про приказку " протилежності притягуються ". Виявляється, із цією народною мудрістю все не так просто.