5 речей, які ніколи не варто робити після сварки з коханою людиною

Ми та чоловіки
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Правильне примирення після сварки допомагає партнерам вирости та стати сильнішими. Але є речі, яких слід уникати, щоб не погіршити ситуацію. Щоб уникнути потенційних ризиків, редакція Хочу розповідає, як помиритися після сварки.

Як правильно миритися після сварки: поради від експертів по стосунках

Про те, як спілкуватися після сварки, не завжди знають навіть пари, які довго перебувають у стосунках. Сертифікована тренерка зі стосунків  Міхал Брейкер розповіла виданню womansday.com про важливі нюанси, які варто мати на увазі тим, хто хоче налагодити стосунки після невеликого (або великого) скандалу. Поради Брейкер та інших експертів точно допоможуть зрозуміти, як миритися та розпочинати спілкування після сварки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Не дотримуйтесь принципу "все чи нічого"

Як помиритись після сильної сварки? Намагайтеся зберігати неупередженість. У розпал сварки легко впасти у чорно-біле мислення. За словами докторки Меган Флемінг , клінічної психологіні та сертифікованої сексопатологіні, використання таких термінів, як "ти завжди" або "ти ніколи", не вирішить суперечки. Коли ж буря вщухне, важливо зробити крок назад і взяти до уваги думку вашого партнера.

  1. Не ставтеся до партнера підкреслено холодно

Після великого скандалу легко перейти до мовчання. Можливо, ви перебуваєте в глухому куті недозволених почуттів, коли жодна зі сторін не хоче "здатися" і почати діалог. Саме тут часто набирає чинності "правило трьох днів".

Правило трьох днів — це коли один партнер чекає, доки інший першим простягне руку допомоги після розбіжностей чи сварок. Проблема в тому, що передбачається, що якщо партнер не зв'яжеться з вами протягом трьох днів, то йому все одно, тому закохані повинні розлучитися та припинити стосунки,

— каже тренерка Брейкер.

За її словами, правило трьох днів не працює, тому що часто у суперечках нерозуміння можна було б вирішити простим спілкуванням, але цього не відбувається. Щобільше, нерозуміння стає більше через те, що партнери не спілкуються.

  1. Не згадуйте те, що наговорили у сварці

Знаєте приказку про те, що те, що відбувається у Вегасі, залишається у Вегасі? Зі словами під час сварок все має відбуватися приблизно так само. Якщо під час сварки хлопець скаже щось, що вас дратує, скажіть йому про це після примирення та більше не згадуйте.

  1. Не виправдовуйтесь

Є мільйон речей, якими можна пояснити сварку — поганий день на роботі, біль голови, неспокійна ніч. Фактично дослідження Каліфорнійського університету в Берклі показало, що пари, які не висипаються, частіше сваряться. Проте перекладати вину на себе чи свого партнера несправедливо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Не докоряйте собі за те, що посварилися

Сварки можуть бути ознакою того, що ви все ще працюєте над відносинами (позитивний момент!). Пара приречена, якщо на зміну сваркам приходить мовчання. Так що почувайтеся добре, що ви обоє все ще досить дбаєте про те, щоб розібратися у ваших проблемах.

Раніше ми розповідали про те, що таке день бабака у стосунках . І цей феномен мало спільного з фільмом з Біллом Мюрреєм у головній ролі.