У нещасливих стосунків є всього одна причина. І ось яка

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Виявляється, у нещасливих стосунків є всього одна причина. І проблема тут не в хлопці чи життєвих обставинах, а в людині, яка такі стосунки обирає. Детальніше про це — у матеріалі Хочу.

Головна причина нещасливих стосунків

Психологиня, сімейна консультантка та сексологиня Юлія Дамочкіна впевнена , що якщо людина нещаслива у стосунках, то саме такий стан і є її ціллю. Навіть якщо ця людина запевняє, що хоче щастя та взаєморозуміння, а всі проблеми — від партнера, вона помиляється.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дамочкіна радить замислитися над тим, що треба зробити для того, щоб в стосунках були взаєморозуміння та гармонія.

Важливі складові щасливих стосунків

Психологиня підкреслює, що для того, щоб бути щасливою у стосунках, варто навчитися робити не такі й складні, але важливі речі:

  • контролювати емоції та стримувати їх для того, щоб не зриватися на коханого,

  • дякувати — за вечерю, обід чи сніданок, підтримку та те, що вас вислухали,

  • прийняття — важливо не хотіти змінити хлопця, а приймати його таким, який він є,

  • говорити компліменти, приємні речі та приділяти увагу.

Логічно припустити, що якщо стосунки не щасливі, пара робить щось інше,

— підкреслює психологіня.

Якщо людина (сама або разом з партнером) постійно критикує та звинувачує, намагається змінити партнера так, щоб він відповідав її очікуванням та постійно влаштовує скандали, про щастя в стосунках не може бути й мови.

Як побудувати щасливі стосунки?

Говорити можна що завгодно, але результат не створюється словами. Важливо діяти! Дамочкіна приводить у приклад людину, яка хоче вийти на певний рівень доходу. Людина з такою ціллю працює, аналізує та шукає шляхи збагачення. Або ж людина, яка хоче буди здоровою, не чекає, коли всі хвороби пройдуть самі собою, а починає правильно харчуватися, спати та відвідувати спеціалістів.

Якщо людина страждає або чогось не має - це і є її ціль. Страждання - наслідок небажання приймати рішення та діяти для їх втілення. Можна пояснювати собі складнощі та невдачі важким минулим, емоційно холодними батьками та дитячими травмами,

— каже експертка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

І додає, що замість того, щоб жити минулим, треба змінювати його, адже майбутнє це результат дій та рішень.

Раніше ми писали про те, чому зрілі жінки відмовляються від стосунків з чоловіками. Як виявилося, у такого рішення є як мінімум три причини.