Як визначити успішну пару? Психотерапевтка назвала 6 ознак

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як зрозуміти, що ваші стосунки успішні? Як виявилося, існують науково обґрунтовані ознаки, які говорять про те, що ваша спілка має всі шанси на успіх.

Характеристики успішної пари

Стосунки – це постійна робота. Але є нюанс, навіть якщо все буде зроблено правильно, гарантувати успіх неможливо. Однак, GQ знайшов кілька наукових аргументів, які допоможуть побудувати чи щасливі у стосунки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як виявилося, успішні пари і стосунки мають спільні якості, які роблять їх сильнішими, довговічнішими і приносять користь людям як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Ось вони:

Справедливість

Всі пари встановлюють різні правила співіснування (які не обов'язково однакові для всіх), а справедливість має на увазі життя відповідно до них, і не порушення їх без вагомого на те приводу.

Справедливість також означає, що ставитися до свого партнера, друзів чи колег варто з добротою, розуміти та реагувати на проблеми пропорційно тому, що сталося.

Насичення

Ця категорія не має нічого спільного з їжею, йдеться про емоційне і розумове насичення, при якому інша людина почувається прийнятою, захищеною і зрозумілою.

Стійкість

Ця ознака відноситься до того, що відносини – це постійна робота. Навіть у найкращих відносинах можуть бути труднощі на шляху і не зовсім добрі часи, але стійкість дозволяє подолати це і допомагає всім учасникам відносин продовжувати боротися, навіть коли справи йдуть не так добре.

Почуття гумору

Гумор допомагає долати важкі моменти, створювати кращі зв'язки та ставитися до проблем філософськи, і йдеться не тільки про пошук партнера чи людини, яка розповідає хороші жарти, але й про ту людину, гумор сумісний з вашим і хто готовий зосередитися на позитиві.

Увага та інтерес

Почуття зацікавленості в іншій людині — це те, що насамперед наближає вас до неї, але це також говорить про те, що ви вмієте підтримувати інтерес у довгостроковій перспективі, щоб не відчувати нудьги чи відірваності. І треба не просто виявляти увагу, але цікавитися і, на думку експерта, ще й залишатися цікавим для іншого, працюючи над собою як особистістю і прагнучи зберегти ту близькість і спілкування, які були у вас спочатку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Комфорт

Це, напевно, один із найважливіших моментів: якщо ви хочете, щоб відносини були тривалими і протистояли навіть найстрашнішим перешкодам, тоді між усіма учасниками має бути комфорт, а це означає, що ви відчуваєте, що можете бути самим собою, що ви можете. висловлюйте свої думки, говоріть ясно і припускайтеся помилок, щоб це не стало проблемою. Людина, якій некомфортно, з більшою ймовірністю відмовиться від стосунків.

Раніше ми писали про те, як зрозуміти, що ви готові до нових стосунків  після розставання. Факторів може бути багато.