Як зробити перший крок? Психотерапевтка поділилася порадами для тих, хто закохався і не розуміє, що робити далі

Ми та чоловіки
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Зробити перший крок у стосунках може бути дуже складно. Внутрішні сумніви, переживання, страх відмови - всі ці почуття бувають і чоловіки, і жінки. Справді, важливо все зважити. Але ризикувати також треба. Адже хтось не ризикує — той не ходить на побачення.

Як зробити перший крок у стосунках: поради від психотерапевта

Чи робити перший крок до хлопця чи дівчини? Келлі Кемпбелл , професорка психології Каліфорнійського державного університету, вважає, що перед тим, як вирішуватись на дії, варто зважити всі "за" та "проти". Про те, як зробити крок назустріч чоловікові чи жінці, вона розповіла brides.com .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як зробити перший крок до хлопця чи дівчини: чого варто уникати

Перед тим, як зробити перший крок до чоловіка чи жінки, варто знати, яких помилок слід уникати. За словами Кемпбелл, ті, хто вирішується на перший крок у відносинах, мають пам'ятати ці правила:

  • Не будьте ініціатором усіх зустрічей

Кожне побачення може відчуватися як перше побачення, особливо якщо ви ще не у відносинах. Але Кемпбелл радить робити кроки по черзі. Тобто якщо ваш краш покликав вас на перше побачення, кличте його на друге. А от якщо ви покликали його на першу зустріч, то зачекайте, доки він запропонує вам зустрітися вдруге.

  • Не ігноруйте тривожні сигнали

Легко одягнути рожеві окуляри, коли хтось дійсно подобається, тому хочеться бачити найкраще, але важливо помічати тривожні дзвіночки.

  • Не принижуйтесь

У цьому пункті, мабуть, не потрібне багато пояснень. Цінуйте себе!

Перший крок у стосунках: що варто робити

Кемпбелл вважає, що тим, хто наважується на перший крок і роздумує, чи варто переходити на новий етап, варто зробити кілька речей.

  • Додайте різноманітності у свої побачення

За словами Кемпбелл, різноманітність на ранньому етапі — чудова ідея. Вона радить робити ранкові прогулянки, планувати обіди та насолоджуватися компанією друзів та колег.

Може бути повчально бачити, як ваш можливий партнер поводиться в різних ситуаціях,

- додає вона.

Крім того, один з потенційних шляхів до розставання - це одноманітність, тому постарайтеся не застрягти в рутині зарано, роблячи кожне побачення відмінним від попереднього.

  • Зберігати незалежність

Зустрічайтеся з сім'єю та друзями, продовжуйте займатися спортом та старанно працювати, приділяйте пріоритетну увагу часу, проведеному на самоті; важливий баланс. Якщо ви присвятите все своє життя потенційному партнеру, ви в кінцевому підсумку вплине на стосунки, які стануть вашим єдиним джерелом щастя і задоволення.

  • Поважати себе

Робіть щось для себе. Якщо хлопець, який вам подобається, кличе на побачення, а ви запланували похід до косметолога, запропонуйте інший день для зустрічі.

  • Спілкуватися часто та добре

Кемпбелл радить говорити саме те, що ви маєте на увазі, бути прямолінійним та уважним. Не варто очікувати, що людина зможе читати ваші думки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про те, як зрозуміти, що чоловік готовий на все заради жінки. На це вказують 6 ознак.