Розбите серце та невзаємне кохання можуть призвести до ханахакі: розбираємося, що це за "хвороба"

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Ви коли-небудь чули про хворобу ханахакі? Ні? Насправді ми теж недавно відкрили для себе цей діагноз. Тому й поспішаємо розповісти вам про нього!

Хвороба ханахакі: що це таке і чому про неї мало хто чув

Хвороба ханахакі - це хвороба, яка розвивається через нерозділене кохання. При цьому горло пацієнта наповнюється квіткою, потім він починає викидати і викашлювати пелюстки (іноді навіть квіти), пише urbandictionary.com .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чи існує хвороба ханахакі?

Ханакакі - це вигадана хвороба, від якої можна вилікуватися, якщо об'єкт обожнювання відповість взаємністю. Також "експерти" кажуть, що вилікуватись можна шляхом хірургічного втручання. Хвороба може вразити будь-кого, хто відчуває нерозділене кохання, незалежно від статі та сексуальної орієнтації. Та й квіти, які ростуть у легенях пацієнта, можуть відрізнятися залежно від багатьох факторів.

Що таке ханахакі і чому "хвороба" називається саме так? Слово "ханахакі" утворено від японських слів "хана" (квітка) та "хакімасу" (блювота).

Хвороба ханахакі: звідки вона виникла

Розбите серце та невзаємне кохання можуть призвести до ханахакі: розбираємося, що це за хвороба - фото №1

Походження хвороби ханахакі неясно, але вважається, що вона була популяризована сьодзьо-мангою "Ханахакі Отоме або Дівчина, яка плює квітами". Манга була створена Наоко Мацуда і вийшла у 2009 році. У ній розповідається історія дівчини, яка закохується в друга дитинства, але той заручений з іншого. У неї розвивається хвороба ханахакі, і їй доводиться обирати: померти чи втратити почуття щодо нього.

З того часу хвороба ханахакі стала звичайним явищем в аніме, манзі та фанфіках.

Хвороба ханахакі: симптоми

Експерти видання nimhansnews.online відносять до симптомів ханахаки:

  • Біль у грудях та утруднене дихання,

  • Кашель з пелюстками квітів або кров'ю,

  • Гарячку або низьку температуру тіла,

  • Галюцинації чи кошмари,

  • Втрату апетиту чи нудоту,

  • Тряску або тремтіння.

  • Анемію чи слабкість.

Хвороба прогресує у міру того, як любов стає все сильнішою та безнадійнішою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Хвороба ханахакі також відображає деякі реалії та фантазії нерозділеного кохання. Багатьом людям знайоме почуття любові до того, хто не любить їх у відповідь, і те, як це може завдати фізичного та емоційного болю. Хвороба ханахакі дає можливість висловити ці почуття символічно та поетично.

Раніше ми розповідали про те, як зробити перший крок назустріч стосункам. І нехай ханахаки вас не лякає!