Хочеться простору? Тренерка зі стосунків дала поради, які допоможуть в розмові з партнером

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

людина і космос фото
Фото: unsplash.com

Особистий простір важливий навіть в ідеальних стосунках

Якими б не були ваші стосунки, варто пам'ятати, що стосунки з самим собою важливіші. Тож, навіть у найкращих стосунках важливо мати особистий простір та трохи часу на себе.

Як отримати більше простору у стосунках: поради експертки

Всупереч поширеній думці, прохання усамітнитися не є передвісником розриву стосунків чи свідченням того, що хтось занадто багато на себе бере. Потреба в особистому просторі насправді може бути одним із найздоровіших запитів, які ми можемо зробити у наших стосунках, пише у своїй колонці для verywellmind.com експертка зі стосунків Джулі Нгуєн.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Надмірна залежність від стосунків може заважати цінувати свого партнера. Відсутність особистого простору може зробити з особистості, в яку ви закохалися, неприємну людину, яка робить речі, що зводять вас з розуму.

Вона поділилася порадами, які допоможуть навчитися просити партнера про простір, не образивши його.

Визначте, що таке особистий простір

Проведення часу наодинці — це відновлення зв'язку з собою. Особистий час не обов'язково має тривати кілька днів чи тижнів — хоча й так може бути. Це може бути час наодинці з друзями, година наодинці щовечора або недільний ранок для прийняття ванни. 

Це може бути ніч, кілька годин або навіть невеликий проміжок часу протягом дня тільки для вас.

Дбайте про партнера

Шукати час для себе — це цілком нормально. Так само нормально, що спочатку партнер може відчувати сум чи збентеження через ваше прохання. Тому дуже важливо зміцнювати безпеку один одного та спільно створювати чіткі очікування щодо спілкування та контактів під час "розлуки". Обговоріть, як часто ви будете бачитися, скільки місця вам потрібно, і яка форма спілкування буде найбільш комфортною для вас обох. 

Допомагайте партнеру звикнути до часу наодинці

Швидше за все, якщо ви шукаєте час для усамітнення, ваш партнер також може використати цей час, щоб відновити зв'язок із собою, своїми хобі та друзями. У нього може бути проєкт, за який він давно збирався взятися, нова книга, яку він із задоволенням прочитає, або телевізійне шоу, яким він може насолоджуватися наодинці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, як зберегти кохання . Почуття і справді можуть набриднути, якщо не дослухатися порад.