Все складно: 7 ознак того, що стосунки, вас втомлюють

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

сумна жінка в кав'ярні фото
Фото: unsplash.com

Складні періоди у стосунках — це нормально, але якщо ви постійно відчуваєте тиск та втому від спілкування з коханою людиною, — є про що задуматись

Від тонких підказок до кричущих червоних прапорців — розпізнати, коли стосунки стають тягарем, а не джерелом підтримки, дуже важливо. 

Складні стосунки з чоловіком: ознаки, які вказують на проблеми

Видання hackspirit.com назвало 7 ознак того, у вас складні стосунки з чоловіком. Така взаємодія більше втомлює, ніж приносить радість.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Постійна втома

Відчуття втоми — не рідкість і час від часу відчувати себе виснаженим — нормально. Але коли ви постійно відчуваєте себе виснаженою, і причиною цього є ваші стосунки, час звернути на це увагу.

Стосунки повинні давати вам енергію, а не забирати її. Звичайно, вони вимагають роботи і можуть бути складними. Але якщо ви постійно відчуваєте втому і виснаження після спілкування з партнером, це може бути ознакою того, що стосунки виснажують вас.

По суті, якщо ви витрачаєте більше енергії на підтримку стосунків, ніж отримуєте від них, це явна ознака того, що щось не так.

Ви завжди ходите по тонкому льоду

Складні стосунки з чоловіком — це взаємодія, яка завжди на межі, коли вам доводиться боятися, що один невірний рух зруйнує все.

У здорових стосунках ви повинні відчувати себе комфортно, щоб висловлювати свої думки, ділитися почуттями та бути собою без постійного страху наслідків.

Ваша самооцінка падає

Ваші стосунки повинні приносити вам задоволення, а не змушувати вас сумніватися у власній цінності. Коли ваша самооцінка починає страждати у стосунках, це явний тривожний знак.

За даними Charlie Health, люди в токсичних стосунках часто страждають від значно нижчої самооцінки. Вони частіше звинувачують себе в проблемах і відчувають себе неадекватними.

Якщо ви помічаєте, що часто сумніваєтеся в собі або відчуваєте себе менш впевнено після того, як поспілкуєтеся з коханою людиною, настав час переглянути ці стосунки. 

Ви постійно виправдовуєте свого партнера

Коли ви перебуваєте у стосунках, які є стримано токсичними, дуже легко впасти в постійне коло виправдання вчинків партнера. В здорових стосунках ви такого не відчуватимете.

Ви нехтуєте іншими аспектами свого життя

Складні стосунки можуть швидко стати всепоглинаючими, затьмарюючи всі аспекти вашого життя. Якщо через стосунки ви нехтуєте друзями, сім'єю, хобі чи роботою, це яскравий показник їхньої надмірної складності.

Не робіть помилки: стосунки повинні збагачувати ваше життя, а не відволікати від нього. Ваш партнер повинен визнавати та поважати ваші зобов'язання та пристрасті.

Ви почуваєтеся самотнішими, коли ви разом

Існує особливий вид самотності, який перевершує усамітнення — відчуття самотності в присутності іншої людини. Незважаючи на фізичну близькість, існує відчутна емоційна прірва, через яку ви відчуваєте себе ізольованими та нереалізованими. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ви постійно сподіваєтеся на зміни

У складних стосунках люди часто плекають надію, що одного дня все зміниться і проблеми, які викликають напругу, раптово зникнуть. Але не можна змусити когось змінитися, якщо він сам цього не хоче. Так, люди можуть змінюватися, але це не те, що ви можете контролювати або передбачити.  

Раніше ми писали про 11 речей , які роблять стосунки успішними та щасливими.