Токсичного партнера видають прості фрази: 8 ознак, які не варто пропускати

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як розпізнати токсичного партнера
Фото: unsplash.com

Здорові стосунки не тільки приносять щастя, а й сприяють зростанню, тоді ж як токсичні здатні похитнути впевненість в собі

Токсичну людину видають фрази, які вони кидають начебто просто так. Тож, якщо ваша кохана людина використовує щось з нашого списку — будьте обережніше!

Як розпізнати токсичного партнера: важливі сигнали 

Знецінення, спроба перевести все у жарт маніпуляції… Все це присутнє у фразах токсичного партнера. Більш того, часто токсіки діють однаково і використовують ті самі слова, пише видання New Trader U. Тож варто бути уважніше, якщо ви чуєте ці сигнали.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ти приймаєш все надто близько до серця

Говорячи про те, що ваша реакція надто гостра, токсична людина не тільки зменшує ваше занепокоєння, а й змушує сумніватися у почуттях. Це в результаті може призвести до того, що ви просто не захочете розповідати про свої переживання.

Це всього лише жарт

Фраза "Це ж лише жарт" — ні що інше, ніж спроба уникнути відповідальності за гострі та неприємні зауваження, які токсичний партнер робить близьким. Щобільше, це допомагає їм уникнути наслідків своїх дій.

Ти надто чутливий/чутлива

Ця фраза-знецінення ходить поруч зі словами про те, що ви сприймаєте все близько до серця. А ще — перекладає відповідальність за дії токсичної людини на партнера, адже проблема не у вчинках, а у вашій реакції.

Пощастило ж тобі зі мною!

Фрази на кшталт цієї підкреслюють те, що токсичний партнер ставить себе вище за вас. Що, своєю чергою, підриває самооцінку та навіває вам, що токсичні стосунки — єдине, чого ви варті.

Це ти винен/винна!

Токсіки не беруть на себе відповідальність за власні дії, а намагаються перекласти провину на інших. Саме тому вони використовують цю фразу.

Я не казав/казала цього

Розмова про токсичних партнерів була б неповною, якби ми не згадали про газлайтинг. А фраза "Я цього не казав/казала" — один з найяскравіших його проявів, коли вас намагаються запевнити в тому, що ви все не так почули або цього взагалі не було!

Ти такий/така, як твоя мама (твій тато)

Токсичний партнер не упустить можливість вдарити по слабкому місцю. І якщо це місце — родина, то точно нагадає вам, що ви така ж нервова, як ваша мама або ж лінивий, як тато. Це — спроба принизити вас.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ти б зробив/зробила це, якби любив/любила мене

Токсичні стосунки та емоційний шантаж крокують поруч. Тож, токсіки вдаються до маніпуляцій для того, щоб змусити вас зробити щось та взяти під свій контроль.

Раніше ми називали ознаки токсичної дівчини. Якщо чесно, деякі з них можна зустріти і у хлопців.