Ось в чому справа: чоловіки заглядаються на молодших жінок через ці 8 причин

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

чоому чоловіки обирають молодших жінок
Фото: unsplash.com

Деякі з них доволі неочікувані

Чому старшим чоловікам подобаються молодші жінки? При чому, незалежно від того, чи різниця у віці між чоловіком і жінкою незначна, чи більш суттєва, суспільство, здається, легко і природно сприймає такі стосунки (якщо, звичайно, це не суперечить законам).

Чому чоловікам подобаються молодші жінки: 8 причин

Немає єдиної відповіді на питання, чому стосунки з різницею у віці настільки поширені. Але видання Рinkvilla після обговорень з експертами у сфері стосунків, виокремило найпоширеніші причини, які пояснюють, чому чоловікам подобаються молодші жінки. 

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Соціальне схвалення

Протягом століть у різних частинах світу було дуже поширеним явищем, коли старші чоловіки одружувалися або мали стосунки з жінками, які молодші за них принаймні на десять років, якщо не більше. Тож досі деякі чоловіки можуть відчувати потяг до молодих жінок або прагнути до них, підсвідомо, через соціальну обумовленість, навіть не усвідомлюючи цього. 

Бажання не обмежувати себе довготривалими стосунками

Часто молодші жінки не так сильно прагнуть до довготривалих стосунків, як старші. А деякі старші чоловіки, незважаючи на те, що мають друзів, які одружуються або мають дітей, все ще хочуть залишатися вільними і ходити на побачення без жодних зобов'язань.

Невпевненість в собі

Дослідження показують, що жінки стають емоційно зрілими не лише фізично, але й емоційно в більш ранньому віці, ніж чоловіки. Це може призвести до того, що жінки стають більш незалежними, фінансово забезпеченими та емоційно стабільними, ніж чоловіки того ж віку, що деяких чоловіків дуже лякає. 

З молодшими жінками легше почуватися особливими

Однією з найважливіших причин, чому більшості чоловіків подобаються молоді жінки, є той факт, що більшості жінок подобаються старші чоловіки. Жінкам подобаються емоційно зрілі чоловіки, які дають їм відчуття безпеки, захищеності та турботи, а це легше знайти в старших чоловіках, ніж у молодих. 

Свідомо чи несвідомо вони більше цінують старших чоловіків і посилають сигнали, що зацікавлені та щасливі з ними. Тому чоловіків просто тягне до таких жінок, які змушують їх відчувати себе особливими.

Бажання зайняти домінуючу роль у стосунках

Велика різниця у віці може бути пов'язана з бажанням чоловіка відігравати домінуючу роль у стосунках. Деякі чоловіки активно шукають жінок, які мають менше досвіду, ніж вони, оскільки це дає їм можливість похизуватися або навчити їх чомусь, таким чином підняти своє его. 

Такий чоловік захоче повести її туди, де вона ніколи раніше не була, пояснити їй поняття, які вона, ймовірно, ще не розуміє, і, можливо, навіть познайомити її з фізичною близькістю, яку вона, можливо, не дуже досліджувала в минулому. Коротше кажучи, такого чоловіка буде тягнути до дисбалансу сил.

Коли жінка молодша, а отже, більш недосвідчена, шанси справити на неї враження набагато вищі, а це можливість, яку більшість чоловіків не хочуть упускати. 

Вони можуть шукати "трофейну дружину"

На жаль, суспільство все ще вимірює привабливість жінки її віком і боготворить статуру та зовнішність молодої жінки. Для деяких невпевнених у собі чоловіків одруження з молодою жінкою є чудовим способом підвищити своє его. 

Такий чоловік вхопиться за можливість похизуватися перед людьми своєю молодою і красивою дружиною, водночас стверджуючи, що він не втратив свого шарму, незважаючи на вік, і з віком залишатиметься привабливим, на відміну від жінок, коли вони старіють. 

Комплекс батька

Інтерес до молодих жінок може виникати не лише через невпевненість чоловіків у собі, але й через їхні захисні/батьківські інстинкти. Деякі старші чоловіки можуть мати сумнозвісний комплекс батька, який змушує їх відчувати відразу до молодих і невинних жінок, часто з наміром захистити їх і зробити щасливими. 

Криза середнього віку

Незалежно від статі, деяким людям важко прийняти той факт, що вони старіють, і вони хочуть продовжувати віддаватися діяльності, яка зазвичай асоціюється з молодими людьми, як-от відвідування клубів, випадкові знайомства, подорожі, пригоди тощо. 

Зустрічаючись з молодими жінками або цікавлячись ними, деякі старші чоловіки хочуть пережити свою молодість або, можливо, знайти спосіб відстрочити життєві зміни, які приходять зі старінням.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Але важливо розуміти, що потяг і сумісність - це складні психологічні поняття, і ми не можемо спрощувати такі речі, щоб підтримувати наші упередження. Зрештою, кохання знаходять в будь-якому віці!

Раніше ми ділилися неочікуваними порадами для тих, хто хоче зустріти кохання. Експерти зі стосунків розробили для цього цілу стратегію!