6 цікавих ідей для впровадження сімейних традицій

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Кожна сім'я має свої, притаманні лише їй традиції та звички. І не обов'язково вони мають бути дороговартісні чи такі, які вимагатимуть значних зусиль чи вкладень.  Маленькі традиції зміцнюють велику сім'ю. Це можуть бути щоденні розмови перед сном, чи спеціально виділений день, для прогулянок на свіжому повітрі.

Ту важливо придумати щось своє, особистісне, те, що матиме значення саме для вашої родини. Такі традиції, які будуть вести вас додому, навіть з далеких подорожей і які ви намагатиметесь цінувати і не уникати їх виконання, розповідає childdevelop .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ви можете придумувати свої власні, а ми пропонуємо вам ідеї з яких можна почати

Проаналізуйте те, чим ви звикли займатися разом.

Як ви відзначаєте свята та день народження? Чи відвідуєте концерти або плануєте спільні пікніки? Чи святкуєте закінчення навчального року? Прикрашаєте разом ялинку чи фарбуєте крашанки? Пробували ходити у походи з дітьми?

Варто виділити час і разом обговорити свої побажання і думки. Можливо у кожного вже давно є певні плани, просто не настав час для їх втілення. Традиції не повинні бути у тягість, вони, зазвичай веселі, позитивні, дарують хороший настрій і їх повторення чекають з великим нетерпінням. Удоскональте ті, яких ви вже дотримуєтесь і виконуйте їх постійно.

Знайдіть або створіть традиції кожного дня

Це може бути щось не складне, наприклад читання дітям перед сном чи колискова на ніч. Адже зараз всі лягають спати у різний час, батьки заклопотані справами, а діти допізна виконують домашні завдання.

Давно люди не збираються на спільні обіди чи вечері. Ви цілком можете зробити приймання їжі своєю традицією. Це може бути сніданок або вечеря, особливо цікаво готувати її разом.

Наявність домашньої тварини, наприклад собаки, може зробити традицією спільний вигул перед вечерею. Це корисно собаці, прогулянка перед сном і цікава традиція для всієї родини.

6 цікавих ідей для впровадження сімейних традицій - фото №1

Традиція "червоної тарілки”

Багато хто чув про таку традицію, а можливо, навіть вже давно запровадив собі. Суть її полягає у тому, що спеціальною тарілкою червоного кольору користується член родини у якого сьогодні визначний день. Це може бути день народження, перемога у конкурсі, успішно складений екзамен чи підвищення по службі. Деякі сувенірні крамнички продають такі спеціальні тарілки різних форм і розмірів. Також така тарілка може слугувати чудовим подарунком на хрестини, весілля, новосілля чи ювілей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Особливі дні народження

Можна влаштовувати пікнік, або йти святкувати у кафе. Можна прикрасити дім повітряними кульками і написаними привітаннями. Або ж за декілька днів розвісити по будинку фото винуватця свята, з дитячих років, до сьогодення. Хорошою традицією буде спеціально спечений пиріг або святковий сніданок. Також багато запроваджують пригощання друзів у класі. Іменинник може сам обрати місце і одяг та меню святкування, адже це день - коли все для нього.

Кулінарні традиції

Якщо ваша родина має страву або рецепт, який особливий і прославився серед родичів - можна зробити його кулінарною традицією вашої сім’ї. Наприклад, коли ви традиційно печете фірмову яблучну шарлотку, ви можете залучати всіх членів родини збирати чи купувати яблука, разом їх чистити, випікати і прикрашати пиріг. Ліпка пельменів та вареників, домашнє печиво чи ранішні млинці - все це кулінарні традиції, які передаються поколіннями.

6 цікавих ідей для впровадження сімейних традицій - фото №2

Девіз або кредо вашої сім'ї

Сімейний девіз згуртовує і зміцнює родину. Наприклад, “Ніч темніша перед світанком”. І члени родини знають, що за будь-якими труднощами стоїть їх вирішення і безвихідних ситуацій не буває. Це мотивує і піднімає настрій та додає сили.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, традиції можуть бути і лише у мами з донькою, а у тата з сином . Це урізноманітнює проведення часу і дає місце для спілкування на більш приватні теми, не для загалу. Дівчатка на шопінг, а хлопці на рибалку!