5 ознак сумісності у шлюбі: що вказує на те, що ви підходите один одному

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Досить часто трапляється, що шлюб беруть люди, які зовсім не схожі за своїми вподобаннями та звичками. Тоді постає питання чи будуть вони жити щасливим життям , адже не мають нічого спільного між собою.

Проте, як відомо, протилежності притягуються і живуть довго і у радості. Як розпізнати, що пари сумісні між собою і які ознаки на це вказують, розповідає ideapod. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
5 ознак сумісності у шлюбі: що вказує на те, що ви підходите один одному - фото №1
  1. Перше і головне - ви повністю можете покластися один на одного у всіх важливих справах. Це зміцнює стосунки і формує почуття довіри. Дослідники з Гарварду проводили тривале дослідження щасливих пар і дійшли висновку, що позитивні стосунки є показником фізичного і психічного здоров'я. Навіть коли пари сваряться, але вони знають, що можуть розраховувати один на одного.

  2. Основою для побудови міцних стосунків є взаємна повага. Стосунки, коли присутнє відчуття,  що вас цінують і розуміють попри розбіжності  - це ознака глибокої поваги. Вміти слухати свого партнера і говорити про нього в хорошому тоні з друзями і родиною - це виказувати своє почуття.

  3. Важливо для життя у шлюбі не втрачати спільних цінностей та цілей. Тут йдеться не про однакові інтереси чи хобі, а про спільні цінності щодо сім'ї, дітей, кар'єри та особистого зростання. Важливо працювати однією командою, на одному боці і у гармонії разом.

  4. Конфлікти виникають навіть у найкращих сім'ях. Але не всі вміють вирішувати їх мирно, прислухаючись до думки іншого і не нав'язувати своє бачення. Шукайте спільну мову і ідіть на компроміси, уникаючи звинувачень і поспішних висновків.

  5. Міцні стосунки ґрунтуються на свободі вибору власних інтересів та мрій, але при цьому вміти пожертвувати своїм часом на прохання іншого. Потрібно вміти віднайти баланс і розуміти, що наявність індивідуальних пристрастей може зміцнити спільні зв'язки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо у вашому шлюбі присутні ці ознаки - вас можна привітати і навіть, трішки позаздрити. Адже вони допоможуть пережити вам разом злети і падіння на життєвому шляху. Варто знати, що багато з цих ознак можна побудувати з часом, якщо є  спільне бажання, терпіння і любов.