Ми розлучаємося! Як повідомити чоловіка про рішення розійтися

Сімейне життя
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

кільця під дощем фото
Фото: unsplash.com

Розмова про розлучення може дуже лякати, але якщо ви все вирішили, не варто відкладати момент

Розлучення - це доленосне рішення, яке може мати довгострокові непередбачувані наслідки. Хоча, будемо чесні, наслідки можуть бути й у довгої мовчанки про плани розлучення.

Як сказати чоловікові, що я хочу розлучитися: практичні поради

Підготовка - важлива складова успіху та розлучення не виняток, пише divorce.com . Отже, краще заздалегідь розпланувати розмову, продумати аргументи та обставини, в яких ви повідомите про рішення. У цьому допоможуть поради видання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Говоріть по справі

Успіх розмови багато в чому залежить від того, як ви піднесете своє рішення про розлучення. В ідеалі слід якнайясніше і прямо викладати думки. Крім того, лаконічність допомагає сфокусувати розмову.

Тому краще заздалегідь підготувати основні аргументи та запам'ятати їх. Ця тактика допоможе подолати невпевненість.

Зберігайте спокій

Можливо, ви відчуваєте зло, невдоволення чи інші емоції. Але крики і сльози не допоможуть вам досягти бажаного результату.

Тому заздалегідь підготуйте свою промову, поговоріть про свої плани з психотерапевтом та морально підготуйтеся до того, що партнер може бути емоційним під час розмови.

Використовуйте "я" та "ми", пояснюючи своє рішення

Говоріть про себе, а не про партнера. Наприклад, фраза "Тебе ніколи не буває вдома, тож я почуваюся самотнім" звучить як звинувачення. Тому замість цього краще сказати: "Останнім часом я почуваюся самотньо. Я думаю, це тому, що ми віддалилися і в нас уже не так багато спільних інтересів, як раніше".

Ваша мета – не покладати всю провину на чоловіка, а повідомити про розлучення. Так, навіть якщо ви вважаєте, що саме чоловік став причиною розлучення. Чесність важлива, але вона не повинна бути жорстокою.

Залишіть минулі образи осторонь

Уникайте критики чоловіка за його минулі провини; це нічого хорошого не приведе. По-перше, він ніколи не погодиться з вашими звинуваченнями, тому це глухий кут. По-друге, ви лише посилите напругу.

Прислухайтеся до аргументів чоловіка

Ваш чоловік може поняття не мати, що ви думали про розлучення. І, коли ви почнете цю розмову, він може бути здивований і спантеличений. А потім висловить свою думку.

І його реакція, мабуть, буде дуже емоційною.

Варто уважно вислухати чоловіка і не перебивати, коли кажуть. Це дозволить йому почуватися почутим та поважним.

Залишайтеся вірною своєму рішенню

Потенційна емоційна реакція чоловіка може відвернути увагу від початкової теми. Але не відмовляйтеся від свого рішення заради того, щоб не скривдити партнера.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми ділилися порадами, які допоможуть у конфліктах зі свекрухою . Вони будуть корисні тим, чим шлюб опинився на межі родичів.