Ой, все! Банальні фрази, які руйнують стосунки та шлюб

Сімейне життя
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

пара під час сварки фото
Фото: unsplash.com

Певно, кожна людина хоча б раз казала ці фрази своєму партнеру

Здавалося б, звичайні фрази, які випадково вилетіли під час сварки, можуть дуже сильно зіпсувати та навіть зруйнувати стосунки.

Фрази, які руйнують стосунки: що не варто казати

Через образу, мимовільне розчарування чи під час сварки ми можемо в пориві злості сказати щось, що зробить партнеру боляче. Адже в ці моменти ми не дуже слідкуємо за тим, які фрази вилітають з рота. А це дуже небезпечно — можна просто зруйнувати стосунки та шлюб, пише Ukr.Media. Відання назвало ТОП фраз, яких варто уникати.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Ой, все! Роби, що хочеш"

Казати комусь, а особливо коханій людині, фразу "Роби, що хочеш" — дуже токсично та грубо. А ще ця фраза залишає в підсвідомості партнера послання про те, що не хочете робити щось з ним разом або ж сумніваєтеся в його силах.  Тим більш, після таких фраз конфлікти зазвичай лише поглиблюються.

"Ти постійно..."

Буває, що від відчаю ми можемо використати таку фразу-звинувачення. Ми начебто намагаємося натякнути на те, що якісь дії партнера вас дратують або знецінюють, але на ділі — прямо нападаємо. Фразами "Ти постійно в своєму телефоні", "Ти постійно зі своїми друзями" ситуацію не змінити. Краще підібрати правильні слова та прямо сказати про свої почуття.

"Ти ніби робиш мені на зло"

Давайте чесно — людина в здорових стосунках дуже маловірогідно буде намагатися зробити спеціально щось, що розізлить партнера. У випадках, коли шлюб вже розвалюється таке дійсно можливо, так. Але не треба використовувати цю фразу, коли у вас все добре.

"Я не зобов'язаний казати, куди йду"

Так, в стосунках кожному потрібен простір. І звітувати про кожен свій крок в здорових стосунках немає потреби. Але якщо вас про це запитали, можна прямо та м'яко сказати, що вам не подобається такий тотальний контроль.

"З мене досить"

Ця фраза може считатися так само, як "Я тебе ненавиджу", "Я хочу розлучитися", "Ти мене бісиш". Погодьтеся, люди, які люблять один одного, такого не кажуть. Сперечатися, навіть сваритися в стосунках — нормально. Але не варто розкидувавтися такими словами.

"Без тебе було краще"

Кризові моменти бувають у всіх. Але якщо ваш партнер чує таку фразу, то починає думати про те, нащо йому стосунки, в яких все гірше, ніж без них. Та і вам воно нащо? Ця фраза просто кричить про те, що вам завжди було погано у стосунках.

"Я не хочу розмовляти"

Відмова від розмов — це грубо і неефективно під час сварки. Це маніпуляція, яка може підсвідомо сприйнятися як кінець стосунків. Гра в мовчанку може швидко зруйнувати стосунки.

"Мені все одно"

Це неймовірно неприємна фраза, яка натякає на те, що стосунки з партнером не задовольняють людину, але вона не хоче нічого робити для того, щоб змінити ситуацію.

"Ти занадто реагуєш"

Знецінювання почуттів партнера — не краща ідея. Це токсично, неприємно та може бути проявом газлайтингу. А це ніколи не призводить до зміцнення стосунків. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, які звички зміцнюють стосунки. Вони притаманні щасливим та міцним парам.